odmowa becikowego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 sty 2016, 14:32

jak to jest z tymi odmowami do becikowego jeżeli na zaświadczeniu jest np. 16 tydzien ciąży.. kobitki mi się odwołują,, sko uchyla i daje do ponownego rozaptzrenia bo nie ustalilam dokładnie kiedy zglosila sie do lekarza, dlaczego tak pozno itp.. mialam we wniosku zaswiadzcenie lekarskie ze kobieta miala nieregularne cykle i przez to pozno zglosila sie do lekarza, ale w decyzji w uzasadnieniu nic o tym nie wpsomnialam i musze na nowo napisac decyzje...macie moze jakis wzor? kolejna odmowa pomimo tego ze mogla nie wiedziec ze ejst w ciazy?
gosia.b

Napisano: 05 sty 2016, 9:53

pomoże ktoś?
gosia.b

Napisano: 05 sty 2016, 10:05

najlepiej wezwij strone do dostarczenia dokumentu potwierdzajacego ze byla pod opieka lekarska przed 10 tyg ciazy, jak ci nic nie doniesie to wniosek bez rozpatrzenia jak doniesie to samo co wczesniej to odmowa, mialem takie przypadki kilka razy z reguly nic nowego nie donosili
masterm

Napisano: 05 sty 2016, 10:16

ale mi SKO zarzuca że nie odnoszę się do zaświadczeń lekarskich, że np. miała nieregularne cykle miesiączkowe i to mogło spowodować że nie wiedziała o ciąży,.. nie umiem napisać decyzji że dalej odmawiam prawa do świadczenia pomimo tego
gosia.b

Napisano: 05 sty 2016, 10:27

gosia.b pisze:ale mi SKO zarzuca że nie odnoszę się do zaświadczeń lekarskich, że np. miała nieregularne cykle miesiączkowe i to mogło spowodować że nie wiedziała o ciąży,.. nie umiem napisać decyzji że dalej odmawiam prawa do świadczenia pomimo tego
ale Ty nie jestes lekarzem i nie masz obowiazku wiedziec jakie kto ma cykle, ciebie interesuje zaswaidczenie lekarskie i to co tam jest napisane, jak SKO jest takie madre to moglo same uchylic twoja decyzje i przyznac Pani
masterm

Napisano: 05 sty 2016, 10:40

podeślij mi proszę swoje uzasadnienie z odmowy
gosia.b

Napisano: 05 sty 2016, 10:51

gosia.b pisze:podeślij mi proszę swoje uzasadnienie z odmowy
z tym ze moje SKO samo sugerowalo wezwanie strony do dostarczenia odpowiednich dokumentow (Pani chciala sie zapisac do lekarza ale nie bylo wolnych terminow ) , a ona nie moze isc do lekarza pierwszego kontaktu zeby jej takie zaswiadczenie napisal, moze odbyla taka wizyte bedac juz w czasie ciazy??,
masterm

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x