Mamy na podstawie KPA zebrać wyczerpujące dokumenty w tejże sprawie, czyli oświadczenie rolnik oczywiście złożył ale jednocześnie mam zaświadczenie z KRUS potwierdzające że podlega do ubezp. z mocy ustawy, występuję do ARiMR o sprawdzenie czy w okresie od 1 lipca 2013 r. do nadal pobierał pomoc finansową( wiem że pobierał i na ten rok również złożył podanie) tak więc pomimo oświadczenia reszta przemawia za tym aby dać odmowę na ZDO
Nie twórzmy własnych przepisów tylko opierajmy się na obowiązującej ustawie. Rolnik pisze oświadczenie i reszta nas nie interesuje ! Współczuję klientom, którzy trafiają na urzędników zachowujących się jakby świadczenia mieli wypłacać z własnej kieszeni. Mam nadzieję, że osoba o której piszesz odwoła się od decyzji.
a co ma krus do tego ? moze go sobie opłacac jak z mocy ustawy tam jest a nawet musi!
masz przecież przepis ze nie oplacac skladki za osoby co podlegaja gdzies indziej ubezpieczeniu./to własnei dla takich osob ten przepis jest/ - wedlug Ciebie kogo by on dotyczył ? nikogo.
paranoja: Ty go nei ubezpieczysz bo w krusie jest Oni go nie wyrejestruja jak w Zusie nie jest. To co ma zrobic ?
krus placi bo posiada gospodarstwo rolne i musi. gdyz albo prowadzi gosp. albo pracuje w gosp. domowym przy gospodarstwie.
a armir to dopłaty teoretycznie do gruntow nie musi uprawiac ich - wystarczy, ze utrzyma je w dobrym stanie np. raz do roku ktos mu wykosi chwasty.
Oswiadczenie składa ROLNIKa według niektorych widze, zeby rolnik dostał ZDO to musiałby wyzbyc sie gosp. rolnego i przestan byc rolnikiem. tylko dla kogo osiwadczenie miałoby byc.....wtedy
ps, i mam nadzieje, ze osoby co nei sa rolnikami co ubiegaja sie o zasiłek rodzinny i pisza dochody opodatkowane na oswiadczenia tez sprawdzanie z Urzedem SKarbowym. - a tam pewnie kwiatki by wyszły..
tak samo osoby co o ZDO ubiegaja sie a rolnikami nie sa czy aby napewno nie pracowały np. z zusem itd...
no chyba, ze raz weryfikujecie oswiadczenie a raz nie_wiedzac czemu ufacie...........
trzeba wszystkich równo traktowac..
"występuje do ARMiR czy od 1 lipca 2013r bierze dopłaty" spoko fajnie wyręczacie gestapo, jejku zapłaćcie tym ludziom.... nóż otwiera się w kieszeni ....