odmowa dla rolnka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 25 cze 2014, 8:49

Czy ktoś z Was pisał już odmowę dla rolnika?
konik

Napisano: 25 cze 2014, 8:53

Czy moglibyście wrzucić wzór Uzasadnienia do takiej odmowy...
konik

Napisano: 25 cze 2014, 9:16

ale musisz nam powiedziec dlaczego odmawiasz, nie złozył oświadczenia?
wacia4

Napisano: 25 cze 2014, 11:17

Mamy na podstawie KPA zebrać wyczerpujące dokumenty w tejże sprawie, czyli oświadczenie rolnik oczywiście złożył ale jednocześnie mam zaświadczenie z KRUS potwierdzające że podlega do ubezp. z mocy ustawy, występuję do ARiMR o sprawdzenie czy w okresie od 1 lipca 2013 r. do nadal pobierał pomoc finansową( wiem że pobierał i na ten rok również złożył podanie) tak więc pomimo oświadczenia reszta przemawia za tym aby dać odmowę na ZDO
konik

Napisano: 25 cze 2014, 13:40

Nie twórzmy własnych przepisów tylko opierajmy się na obowiązującej ustawie. Rolnik pisze oświadczenie i reszta nas nie interesuje ! Współczuję klientom, którzy trafiają na urzędników zachowujących się jakby świadczenia mieli wypłacać z własnej kieszeni. Mam nadzieję, że osoba o której piszesz odwoła się od decyzji.
do konik

Napisano: 25 cze 2014, 14:12

daj odmowe niech sie odwołuje
wewióra

Napisano: 25 cze 2014, 14:25

a co ma krus do tego ? moze go sobie opłacac jak z mocy ustawy tam jest a nawet musi!
masz przecież przepis ze nie oplacac skladki za osoby co podlegaja gdzies indziej ubezpieczeniu./to własnei dla takich osob ten przepis jest/ - wedlug Ciebie kogo by on dotyczył ? nikogo.

paranoja: Ty go nei ubezpieczysz bo w krusie jest Oni go nie wyrejestruja jak w Zusie nie jest. To co ma zrobic ?
krus placi bo posiada gospodarstwo rolne i musi. gdyz albo prowadzi gosp. albo pracuje w gosp. domowym przy gospodarstwie.

a armir to dopłaty teoretycznie do gruntow nie musi uprawiac ich - wystarczy, ze utrzyma je w dobrym stanie np. raz do roku ktos mu wykosi chwasty.
Oswiadczenie składa ROLNIKa według niektorych widze, zeby rolnik dostał ZDO to musiałby wyzbyc sie gosp. rolnego i przestan byc rolnikiem. tylko dla kogo osiwadczenie miałoby byc.....wtedy
1986

Napisano: 25 cze 2014, 14:29

ps, i mam nadzieje, ze osoby co nei sa rolnikami co ubiegaja sie o zasiłek rodzinny i pisza dochody opodatkowane na oswiadczenia tez sprawdzanie z Urzedem SKarbowym. - a tam pewnie kwiatki by wyszły..

tak samo osoby co o ZDO ubiegaja sie a rolnikami nie sa czy aby napewno nie pracowały np. z zusem itd...
no chyba, ze raz weryfikujecie oswiadczenie a raz nie_wiedzac czemu ufacie...........
trzeba wszystkich równo traktowac..
1986

Napisano: 25 cze 2014, 14:44

WIDZĘ ŻE NIEKTÓRZY NAWET SAMI PRAWO TWORZĄ, WSPÓŁCZUJĘ WASZYM KLIENTOM
Karlitos

Napisano: 25 cze 2014, 15:19

"występuje do ARMiR czy od 1 lipca 2013r bierze dopłaty" spoko fajnie wyręczacie gestapo, jejku zapłaćcie tym ludziom.... nóż otwiera się w kieszeni ....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x