mam takie pytanie, facetowi wydałam deczyję o odmowie przyznania świadczeń, przekroczenie dochodu (miał zawieszona działalność, więc brałam jego dochody). Dzisiaj przychodzi i przynosi zaświdczenie z CEiDG że: data zaprzestania wykonywania działalności gosp 01.01.2014, a data wykreślenia wpisu z rejetru 18.03.2014 r. status wykręślony.. decyzja odmowna nie jest prawomocna, nawet jej jeszcze poczta nie doręczyła..czy w takim przypadku mam coś zmieniac w tej decyzji odmownej, czy najlepiej niech złożą na nowo wniosek. czy jest jakaś możliwość zeby wzruszyć tamtą sprawę i wypłacać od 02.2014 (bo wniosek złożył 17.02.)
halo, prosze o pomoc, jak wy rozumiecie: w naszej ustawie jest wyrejestrowanie pozarolniczej....a na zaśw. z CEiDG jest zaprzestanie i wykreślenie z wpisu, która datę brac do utraty...
czyli dobrze zrobiłam, bo tak powiedziałam że nowy wniosek w kwietniu..ufff. naczytałam się jeszcze że zaprzestanie prowadzenia działalnośvci to jest faktycznie już nie prowadzenie działalności, ale tez nam się wydawało że od 18.03.