No to go zgłoś do prokuratury, zobaczymy. I te oświadczenia nie muszą być w ciągu miesiąca. Na węglowy w sierpniu, poszła odmowa, to sobie wrzesień-październik złoży na drewno.Pan $ocjal pisze: ↑18 paź 2022, 21:11Chcesz mi powiedzieć, że jak odmawiasz komuś na węgiel bo sobie go dopisał po 11 sierpnia w myśl tego, że dają na węgiel to sobie dopiszę węgiel i złożę o trzy tysiące, i oświadcza Ci we wniosku ze głównym paliwem stosowanym jest węgiel. Ty mu odmawiasz, bo deklaracja po jedenastym i klient przychodzi znowu i deklaruje Ci we wniosku o drewno, że drewnem jednak pali głównie, bo na węgiel go jednak nie stać, bo lepsze 1000 niż nic i Ty mu przyznajesz?
Przecież tu masz prokuraturę, bo w ciągu miesiąca składa dwa oświadczenia, z których jedno jest fałszywe
Ja tu nie widzę żadnych przesłanek negatywnych, żeby odmówić mu na drewno. Mogę się z tym nie zgadzać, ale nie sądzę, żeby jakiekolwiek uzasadnienie się w SKO utrzymało. W CEEB ma węgiel i drewno. Składa na drewno - do weryfikacji mam tylko bazę - drewno jest i było w deklaracji przed 11.08. Więc jak mu odmówisz? Deklaracja w terminie. Źródło i paliwo się zgadza. Mogę go sobie wezwać do wyjaśnień, on mi oświadczy co chce - w końcu klienta słowo jest święte (jak zwykle przyjmujemy co smarują w oświadczeniach) i co? Jaka podstawa do odmowy?