odmowa na węgiel co z drzewem - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 18 paź 2022, 21:34

Pan $ocjal pisze:
18 paź 2022, 21:11
Chcesz mi powiedzieć, że jak odmawiasz komuś na węgiel bo sobie go dopisał po 11 sierpnia w myśl tego, że dają na węgiel to sobie dopiszę węgiel i złożę o trzy tysiące, i oświadcza Ci we wniosku ze głównym paliwem stosowanym jest węgiel. Ty mu odmawiasz, bo deklaracja po jedenastym i klient przychodzi znowu i deklaruje Ci we wniosku o drewno, że drewnem jednak pali głównie, bo na węgiel go jednak nie stać, bo lepsze 1000 niż nic i Ty mu przyznajesz?
Przecież tu masz prokuraturę, bo w ciągu miesiąca składa dwa oświadczenia, z których jedno jest fałszywe
No to go zgłoś do prokuratury, zobaczymy. I te oświadczenia nie muszą być w ciągu miesiąca. Na węglowy w sierpniu, poszła odmowa, to sobie wrzesień-październik złoży na drewno.

Ja tu nie widzę żadnych przesłanek negatywnych, żeby odmówić mu na drewno. Mogę się z tym nie zgadzać, ale nie sądzę, żeby jakiekolwiek uzasadnienie się w SKO utrzymało. W CEEB ma węgiel i drewno. Składa na drewno - do weryfikacji mam tylko bazę - drewno jest i było w deklaracji przed 11.08. Więc jak mu odmówisz? Deklaracja w terminie. Źródło i paliwo się zgadza. Mogę go sobie wezwać do wyjaśnień, on mi oświadczy co chce - w końcu klienta słowo jest święte (jak zwykle przyjmujemy co smarują w oświadczeniach) i co? Jaka podstawa do odmowy?
svenska
Stażysta
Od: 04 kwie 2022, 18:04
Zajmuję się: PS/DW

Napisano: 18 paź 2022, 21:59

Jakie w sierpniu odmowy? w Sierpniu to robili desperaci przyznania, które weryfikowali we wrześniu.

My się w to nie bawimy, jak widzimy, że klient ok, to wycofuje wniosek i składa na drewno, jak skacze jak debil to wezwanie do wyjaśnień, on w wyjaśnieniach pisze, że pali węglem i tylko węglem ale zapomniał go sobie wpisać do deklaracji, co uczynił w korekcie, my mu na to odmowę, niech się odwołuje, jak złoży o drewno to się mu pokazuje co pisał w węglowym
Pan $ocjal
Stażysta
Od: 10 paź 2022, 21:24
Zajmuję się: Ogólnie wszystko

Napisano: 19 paź 2022, 18:32

Po co mam wzywać gościa do wyjaśnień, jak widzę, że węgiel dopisał po czasie? Co ma mi wyjaśniać - ma drewno w CEEB o czasie, węgiel dopisał później, więc mam jasną sytuację.

Wezwać go mogę, jak złoży wniosek na drewno teraz, bo poszła odmowa na węgiel. I on mi oświadczy, że jednak pali drewnem, bo węgla nie ma, bo drogi i nie może kupić. I co? W CEEB ma drewno i dopisany węgiel (po czasie, więc go nie widzę, ale ma).

Ręce tylko załamać nad tymi cudami.
svenska
Stażysta

Napisano: 19 paź 2022, 20:24

Jak piszesz zawiadomienie o odmowie to tam dodajesz akapit, że może przyjść przedstawić dokumenty nowe fakty, większość przychodzi i się stawia to piszą oświadczenia.

I jeszcze jedno bierzecie pod uwagę odwołanie od decyzji odmownej na węgiel? Jak mu przyznasz na drewno jak sprawa DW nie jest zakończona?
Pan $ocjal
Stażysta
Od: 10 paź 2022, 21:24
Zajmuję się: Ogólnie wszystko

Napisano: 19 paź 2022, 22:14

Pan $ocjal pisze:
19 paź 2022, 20:24

I jeszcze jedno bierzecie pod uwagę odwołanie od decyzji odmownej na węgiel? Jak mu przyznasz na drewno jak sprawa DW nie jest zakończona?
Ja nie piszę o odwołaniach, bo jak się odwołują, to nie składają na drewno, bo chcą węgiel. Po to odwołanie składają. Nawet by u nas nie przeszło pewnie przyjęcie wniosku na drewno delikwenta, skoro odwołanie złożył do SKO.
svenska
Stażysta

Napisano: 20 paź 2022, 7:27

svenska pisze:
19 paź 2022, 22:14
Nawet by u nas nie przeszło pewnie przyjęcie wniosku na drewno
co wy tu niektórzy macie z tym nieprzyjmowaniem wniosków? człowiek ma prawo złożyć najgłupszy wniosek jaki sobie wymyśli a my mamy mu nadać odpowiedni bieg...
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 20 paź 2022, 7:56

@Tom a Kraków co zrobił ? Odmówił przyjmowania wniosków i zrobili to nieprawnie. Ci co byli mądrzy to składali elektronicznie. Niedawno radni z Małopolski zmienili uchwałę antysmogową i już można palić węglem w Krakowie do 2024 r.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 20 paź 2022, 8:09

ale ja wiem, że to się dzieje, sam odbieram telefony ze skargami, że ktoś odmówił przyjęcia wniosku i muszę tłumaczyć, że nie ma takiej możliwości i mają przyjąć
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x