odmowa rozłożenia na raty należności aliment. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 24 maja 2018, 14:37

witam, otrzymałam podanie z prośbą o rozłożenie na raty należności FA. Wystąpiłam do organu dłużnika o wywiad jaka jest jego sytuacja finansowa i rodzinna. czy jeszcze do kogoś muszę wystąpić np. komornik przed wydaniem decyzji..
Fa zajmuję się od kwietnia tego roku/ zastępstwo do września/ nigdy wcześniej nie było takiego przypadku w naszym GOPS, żeby ktoś rozkładał na raty
z góry dziękuję za wszelką pomoc
Aleksandra13
Praktykant
Od: 24 maja 2018, 14:28
Zajmuję się: SR/św/FA

Napisano: 25 maja 2018, 7:32

przede wszystkim strona ma dołaczyć do wniosku dokumenty potwierdzające jego "trudną" sytuację dochodową i rodzinną, Ty występujesz tylko wtedy jak na prawdę potrzebujesz przeprowadzić dowód jeszcze na jakąś okoliczność. Dla mnie ro jest niedopuszczalne, żeby było samo gołe podanie i Ty sama masz zbierać dowody na......na co własnie? Oegan ma rozstrzygnąc sorawe czy zachodzą okolicvzności na podstawie matweiału dowodowego, ale nie tego, który sam sobie zebrał w całości...nie o to tu chodzi. Może się okazać, że strona nie przedstawi wystarczających dowodów na potwierdzenie swojej trudnej sytuacji...ja np. jak mam mało dowodów i nie moge rozstrzygnąć sprawy a dłuznik mieszka w innej gminie wysyłam prośę o wezwanie go, dołaczam mój protokół, który mają przeprowadzić, tam sa konkrerne pytania, które mi pomagaja rozstrzygać wątpliwości i albo rozkładam na raty albo nie.
polecam KPA - tam są określone procedury i oczywiście art. 30 upoua
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2018, 10:19

legalna rozkladasz na raty decyzja i odmawiasz tez decyzja?
gopsosk
Referent
Od: 20 mar 2017, 16:01
Zajmuję się: FA,Św, Śr,

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x