odmowa SP i ponowny wniosek - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 lis 2023, 9:27

Jak postąpić z Panią która złożyła wniosek na świadczenie pielęgnacyjne, otrzymała odmowę, odwołała się, SKO przekazało sprawę do ponownego rozpatrzenia. Po ponownym rozpatrzeniu sprawy ponownie odmówiliśmy, ale Pani się nie odwołała. Termin minął nie wpłynęło odwołanie. Po 3 tygodniach wpłynął jej ponowny wniosek na SP wraz z dokumentami - przez radcę prawnego. Jak postąpić z tym wnioskiem?
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2023, 9:42

odmowa wszczęcia postępowanie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2023, 9:56

umarzaliśmy, odmawialiśmy wszczęcia, kolegium kazało rozpatrywać merytorycznie bo wniosek nie jest tożsamy z poprzednim bo obejmuje inny okres ;) takie mamy doświadczenia z kilkoma takimi sprawami

tak informacyjnie, bo osobiście jestem zwolennikiem niemerytorycznego kończenia takiego postępowania
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 21 lis 2023, 12:19

hm.... to powinnam go na nowo rozpatrzeć? Od dnia złożenia wniosku?
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2023, 13:01

ja mam takie samo zdanie jak @de Charette, odmowa wszczęcia albo umorzenie postępowania ale moje SKO to uwala i każe rozpatrywać.

Jak to twój pierwszy taki raz to robisz najprościej jak się da i w razie jak trafi do SKO będziesz mieć na przyszłość wskazówkę ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x