Dzień dobry,
Jak ustalić odpłatność rodziców biologicznych za pobyt dziecka w pieczy jak matka zmarła, a adres ojca biologicznego nie jest znany. Wystąpiłam z wnioskiem do usc jednak adres zameldowania nie jest znany.
Odpłatność rodziców biologicznych
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Zajmuje się pieczą zastępczą, konkretnie świadczeniami oraz kierowaniem do dps, ośrodków wsparcia, com.
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Odpłatność rodziców biologicznych
Zobacz uchwałę o odstąpieniu od ustalenia opłaty, na której pracujesz, u nas np jest jeden pkt. mówiący, że można odstąpić od ustalenia opłaty jeśli nie można ustalić aktualnego adresu zamieszkania. Pisze wtedy taką decyzję bez adresu i z opcją tylko do akt.
A co do ustalenia adresu jest podobno jeszcze opcja skierowania wniosku do ZUS o udostępnienie danych, bo oni też mogą posiadać adres danej osoby jeśli pracuje czy też odprowadzane są jakieś składki, ale tego jeszcze nie próbowałam
A co do ustalenia adresu jest podobno jeszcze opcja skierowania wniosku do ZUS o udostępnienie danych, bo oni też mogą posiadać adres danej osoby jeśli pracuje czy też odprowadzane są jakieś składki, ale tego jeszcze nie próbowałam

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Odpłatność rodziców biologicznych
można jeszcze wystąpić do sądu o ustanowienie kuratora dla osoby nieznanej z miejsca pobytu i takim sposobem dokończyć postępowanie
Oprócz Odpłatność rodziców biologicznych - Piecza Zastępcza przeczytaj również:
rozwiązanie rodziny zas. a wypłata świadczenia
Dofinansowanie do wypoczynku pełnoletniego
Zawieszona władza rodzicielska matki a odpłatność za pobyt dziecka w rodzinie zastępczej
opłata za pobyt dziecka w pieczy zastępczej
Kontynuacja nauki
pomoc na usamodzielnianie
wstrzymana wypłata dodatków motywacyjnych
dodatek motywacyjny a koszty utrzymania dziecka
dodatek motywacyjny
LIMIT ŚRODKÓW NA UTRZYMANIE DOMU
odpłatność gminy za dofinasowanie
Ile rodzin przypada na koordynatora
Sposób przekazania dodatków motywacyjnych placówce prowadzonej na zlecenie
Wniosek o zmianę nazwiska u dziecka
jednorazowe świadczenie z tytułu przyjęcia dziecka do rodziny