jak się za to zabrać?? od czego zacząć??? jestm nowa i nie mam pojęcia jak to zrobić może ktoś podpowie, pomoże;)
z góry bardzo dziękuje
odpłatności bilogicznych rodziców
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: odpłatności bilogicznych rodziców
w skrócie: koordynator lub socjalny daje ci akta sprawy, ty wypisujesz zawiadomienie o wszczęciu postępowania dla strony w tym wypadku rodzica biologicznego, jeśli nie stawi się w ciągu 7 dni od daty doręczenia wówczas piszesz wezwanie, w którym piszesz jakie dokumenty powinien przynieść i dajesz mu na to załóżmy 7 dni: oświadczenia o dochodach z tyt. wynagrodzenia, rent, emerytur, dodatków, kopie orzeczenia o niepełnosprawności jeśli będzie z tego tytułu odstąpienie, itd.
na tej podstawie w ciągu 30 dni od momentu odebrania wszczęcia postępowania wydajesz decyzję
mam nadzieję ze o niczym nie zapomniałam
powodzenia
na tej podstawie w ciągu 30 dni od momentu odebrania wszczęcia postępowania wydajesz decyzję
mam nadzieję ze o niczym nie zapomniałam

powodzenia
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Joanno dziękuję;) a co jeśli rodzic nie odbierze zawiadomienia albo nie stawi się w PCPR ? na jakiej podstawie wystawiam decyzję?
ania
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jak nie odbierze zawiadomienia to tak jak poprzedniczka-imienniczka pisze wysyłasz wezwanie, ale nie dodała że jeśli na wezwanie również nie przyjdzie w ciągu kolejnych 7 dni od dnia doręczenia wówczas naliczasz mu pełną odpłatność, musisz mu tylko taką dopiskę na wezwaniu ująć, najlepiej wytłuszczonym na samym dole, żeby widział
joanna000123
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
aha i jeszcze coś, jeśli nie odbierze ani jednego ani drugiego i dostaniesz zwrotkę z kopertą wówczas kpa przewiduje, że w momencie powtórnego awizowania a nieodebrania pismo uważa się za dostarczone i wówczas bez problemu wystawiasz decyzję, resztę ściąga księgowość, tak jest bynajmniej u nas, ale który to artykuł kpa to nie pamiętam szczerze mówiąc
joanna000123
Oprócz odpłatności bilogicznych rodziców - Stare tematy przeczytaj również:
pytania do koordynatorów
odpłatność
kontynuacja nauki
rodzina niezawodowa-świadczenie na pokrycie kosztów utrzymania lokalu
pomoc na kontynuowanie nauki dla studenta we wrzesniu ?
szkolenie trenera a rodz. zast.
OPS a pobyt w zawod. rodzinie zastepczej
odsetki od opłat rodziców
sprawa pucka
PROŚBA o pomoc w sprawie odpłatności rodziców bilogicznych
Prośba o pomoc w sprawie umieszczenia w placówce nieletniej cudzozienki
kontynouwanie nauki
Indywidualny program usamodzielnienia_PILNE
rozłożenie naleznosci na raty
ocena rodziny zastępczej
Art. 38 ust. 2 ustawy z dnia 9 czerwca 2011 r. o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej