jak to "czy mogę?" ustawa cię zobowiązuje, że musisz oświadczenia zbierać z taką klauzulą.marzena8 pisze:witam. Mam pytanie do praktyków w zakresie 500+czy jeśli maż strony składa oświadczenie że uzyskał dochód w 2017 np. w wysokości 1800 zł netto to czy mogę go zobowiązać by ten kwit podpisał mi z klauzulą o odpowiedzialności karnej?
zobowiązanie z ustawy dotyczy strony a nie jej męża - stąd pytanie "czy mogę"Diana pisze:jak to "czy mogę?" ustawa cię zobowiązuje, że musisz oświadczenia zbierać z taką klauzulą.marzena8 pisze:witam. Mam pytanie do praktyków w zakresie 500+czy jeśli maż strony składa oświadczenie że uzyskał dochód w 2017 np. w wysokości 1800 zł netto to czy mogę go zobowiązać by ten kwit podpisał mi z klauzulą o odpowiedzialności karnej?
Oświadczenia niezbędne do ustalenia prawa do świadczenia wychowawczego, w tym oświadczenia wnioskodawcy o dochodach członków rodziny innych niż dochody podlegające opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych na zasadach określonych w art. 27, art. 30b, art. 30c, art. 30e i art. 30f ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz. U. z 2016 r. poz. 2032, z późn. zm.), zawierają odpowiednio:marzena8 pisze: zobowiązanie z ustawy dotyczy strony a nie jej męża - stąd pytanie "czy mogę"
Tja, a minister siedzi i zawija je w te sreberka. Pan radca niech się nie wygłupia.marzena8 pisze:Pytam bo mieliśmy ostatnio Pana, radce prawnego, który stwierdził, że w ustawie o pomocy państwa nie ma przepisu zobowiązującego go, jako nie-strony do podpisania takiej klauzuli, że jest to częsta nadinterpretacja organu. Zobowiązanie ma wynikać z ustawy a nie z innych dokumentów niższej rangi.