odpowiedzialnosc pracownika za...
odpowiedzialnosc pracownika za...
witam chcialaby zapytac bardziej doswiadczonych kolegow i kolezanek z ops itd czy za wywiad i decyzje odpowiada pracownik czy kierownik ? moze to dziwne pytanie ale jezdza kontrole i kierownim straszy na dyscyplina za zle napisany wywaid i decyzje.ale przeciez ona to podpisuje, jestem jej podlegla tak?znajduje teraz teczki sprzed 2 lat i mowi ze cos jest zle, zle artykuly ze slownictwo itd. ale jej podpis jest dla mnie zatwierdzeniem dla mnie, przezie mogla wtedy nie podpisac i zwociec mi bym poprwila tak?
Re: odpowiedzialnosc pracownika za...
teoretycznie tak, kiera bierze na siebie odpowiedzialnośc, co nie znacz, ze nie może wyciągnąć konsekwencji
co z ciebie za pracownik, że tworzysz takie dylematy? Przecie to ty kształcona na pracownika socjalnego, czyż nie? Wywaidy masz zawsze robić zgodnie z metodyką - o ile wiesz co to jest - i przepisami. Próba zwalania na kiero swoich baboli i taka postawa to wstyd dla pozostałych pracowników.
stach twoja postawa to wstyd, trzeba swojej d...y bronic! a nie martwic sie kierownika itd. a pracownikeim socjalnym jestem gdyz dobrze u mnie placa i mam blisko do roboty, aha i reszta pan u mnie w ops tez na takiej zasadzie
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
powiekm Tobie meggi że teoretycznie powinna byc za to odpowiedzialna, jest jej podpis, Ale ...
Ja miałam taka sytuację i kiera była podpisana ale ja dostałanm nagane na rok, wiec czasami tak mozesz mieć ty,,,, oby nieeee
Ja miałam taka sytuację i kiera była podpisana ale ja dostałanm nagane na rok, wiec czasami tak mozesz mieć ty,,,, oby nieeee
Kasia
skoro kierownik ma za wszystko odpowiadać to za co pracownicy socjalni dostają wynagrodzenie. Kierownik po to zatrudnia wykształconą kadrę aby pracowali zgodnie z przepisami i wykonywali solidnie swoje obowiązki i zadania. Jak kierownik może odpowiadać za przeprowadzony wywiad jak na nim nie był? Za podjętą decyzje owszem odpowiada
na wywiadzie ty się podpisujesz więc ty za to odpowiadasz, decyzję podpisuje kierownik i za nią on odpowiada. I nie szukajmy dziury w całym.
nie bronię ani kierownika, ani socjałka, ale....kierownik winien czytać wywiad w całości przed wydaniem decyzji a nie rutynowo spojrzeć na nazwisko i już wiem kowalska to jej 100zł, gdyby czytała zwróciłaby uwagę socjałkowi \" słuchaj socjałku\" weż popracuj nad stylem, albo przerzyj wywiady koleżanek jak piszą dobrze. Było by po ptakach i kulturka zachowana i kierownik szanowany. Czego Wam i sobie życzę. Czyż nie tak???
Oprócz odpowiedzialnosc pracownika za... - Wzory pism przeczytaj również:
wzór decyzji o zwrocie świadczeń rodzinnych omyłkowo wypłaconych przez urzędnika
pilne-przedstawiciel
pomóżcie
decyzja FA
wszczecie postepowania
decyzja na nowy okres żasiłek rodzinny
Dajcie wzór decyzji o uzupełnienie wniosku do ŚR
Błąd pracownika
Rodziny zastępcze decyzja odmawiająca przyznania pomocy
czy ma ktoś wzór decyzji o NP?????????
nienależne - umorzenie
wzór postanowienia o umorzeniu/ należności dłużnik umarł
odmowa z powodu skuteczności egzekucji...
decyzja wstrzymująca!:)
decyzja Fa
karta ewidencyjna