W tym roku dostaliśmy pieniądze na przeciwdziałanie przemocy w rodzinie w paragrafie 2020 -na podstawie porozumienia w którym jest zawarta informacja że niewykorzystane odsetki bankowe od otrzymanej dotacji trzeba zwrócić. Odsetki rozliczyłam w dziale 85205 par 0920. Czy mam je wykazać w sprawozdaniu Rb-27S czy też zaksięgować przez konto 240 i nie wykazywać w sprawozdaniach ?
U mnie była w ubiegłym roku taka sytuacja z odsetkami od dotacji na asystenta rodziny. Przekazałam do Gminy przez konto 240
bez klasyfikacji i nie wykazywałam ich w sprawozdaniu. Gmina oddała dalej do UW razem z niewykorzystaną dotacją. W tym roku też jeszcze nie przekazałam ich do UG, zrobię to na koniec roku też przez konto 240
czytam właśnie umowę na asystenta rodziny na 2014 rok i odsetki od niewykorzystanej dotacji są naliczane jedynie po zwrocie niewykorzystanej dotacji po terminie zwrotu, a nie odsetki z rachunku bankowego
U mnie w umowie nie ma takiego zapisu i o odsetkach jest tylko mowa w przypadku zwrotu dotacji po terminie , nic nie mówi się że od tej dotacji na asystenta mamy wyliczać odsetki od rachunku bankowego tym bardziej ze na nim są wszystkie środki a dotację dostajemy w ratach miesięcznych i ja nie wiem jak niektórzy z was to wyliczają.Pozdrawiam