z ogólnych o ile nie przekroczy się dyscypliny budżetowej - z tego co ostatnio czytałam to najniższa krajowa ), dlaczego wynikły te odsetki? jeśli ksiegowy się pomylił i źle wysłał przelew to będą odsetki ( zakres 51 na 1 tudzież odwrotnie) jeśli raporty zerowe to nie będą.
Tom to jest niemożliwe wg mnie, popieprzone macie przelewy i trzeba by to sprawdzić w ZUS PUe, kto Wam te odsetki nalicza ZUS? w systemie? System rozdziela przelewy proporcjonalnie. Pracownicy nawet nie bardzo wiedzą jak rozdzieli, jak źle przelew wysłany to nalicza, ale od raportów 0 wstecz mi się nie zdarzyło a miałam w zeszłym roku takie przypadki. Niby od czego ma system liczyc odsetki od zera? Dla mnie to niebywałe
archeo księgowe --- płączęTom. pisze: ↑09 sty 2024, 12:38a wcale niewykluczone, że najpierw nam to naliczają jako odsetki a potem stwierdzają, że jednak nie i robią z tego nadpłatę. Możliwe, że stąd faluje nam nadpłata/niedopłata co jakiś czas...
My jako dział świadczeń rodzinnych mamy wszystko ogarnięte i przekazywane w terminie. A co tam mają w tym archeo księgowym.....
Dzięki![]()