odwołanie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 10 wrz 2015, 9:32

przyćmiło mnie ........
jeżeli osoba odwołuje mi się od decyzjo uchylającej ZDO to do SKO wysyłam całą teczke (wniosek , wywiad , decyzję przyznającą , wszystkie aktualizacje) czy tylko ostanie -wszczęcie postepowania, wywiad i decyzje uchylającą????
......>

Napisano: 10 wrz 2015, 9:43

wysylasz wszytskie niezbedne dokumenty dotyczace przyznania i uchylenia ZDO, wniosek raczej musisz wyslac bo na jakiejs podstawie to zdo przyznalas :)
dsdds

Napisano: 10 wrz 2015, 9:48

OOO masakra....chciałam sobie ułatwić........ odwołuje sie od decyzji uchylającej a nie od przyznającej dlatego pomyślałam żeby tych starych rzeczy nie ruszać.
......>

Napisano: 10 wrz 2015, 9:53

Zależy na jakiej podstawie uchylasz, jak jest ewidentna przesłanka do uchylenia typu, podjęcie zatrudnienia, uzyskanie emerytury itp. to ja wysyłam tylko przyznającą + ten dokument potwierdzający zdarzenie + uchylającą i odwołanie, nigdy się jeszcze nie czepili.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 10 wrz 2015, 9:59

mam w wywiadzie (aktualizacja) potwierdzenie ,że uprawniony nie opiekuje się należycie ojcem- podejmuje pracy dorywcze, zagląda do niego raz w tygodniu.......uznaję ,że zakres sprawowanej opieki nie zabezpiecza potrzeb niepełnosprawnego ( zaprzestał stałej opieki) a jest to opieka doraźna
......>

Napisano: 10 wrz 2015, 10:27

Wyślij całość w tym wypadku.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 10 wrz 2015, 12:31

DZIĘKI :D :D :D
......>