odwołanie od odsetek jak to ugryść? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 lip 2015, 9:15

babka ma do zwrotu zdo za 5 dni, bo osoba wymagająca opieki zmarła. Wysłałam jej decyzję naliczyłam odsetki bagatela 0,42gr. I babka należność główną wpłaciła zaraz ale przysłała również odwołanie od decyzji gdzie odwołuje się tylko co do odsetek. Jak byście to rozpatrzyli?
nela81

Napisano: 27 lip 2015, 9:32

sama bym wpłaciła 42 grosze
a co honorem się uniosła że żadnych odsetek nie będzie płaciła ? bo zgłosiła a tu odsetki ???
asiak

Napisano: 27 lip 2015, 9:34

jak możesz sama wpłacić jak złożyła odwołanie. Pakujesz do koperty i wysyłasz do SKO. Tylko moim zdaniem od razu uwalą ci decyzję jak zrobiłaś tylko jedną. Najpierw powinnaś wydać decyzję ustalającą ŚNP a dopiero później żądanie zwrotu.
edyta123

Napisano: 27 lip 2015, 9:39

przecież się śmieje
kto robi awanturę za 42 grosze ....
skoro złożyła odwołanie to nie musi wysyłać od razu, przecież ma prawo ponownie rozpatrzeć sprawę i wydać ponownie decyzję, a jeśli stwierdza że decyzja jest ok pakuje i do sko
asiak

Napisano: 27 lip 2015, 10:06

najchętniej sama bym wpłaciła bo szkoda odsyłać zeby rok leżało i czekało na rozpatrzenie.
edyta123 pisze:jak możesz sama wpłacić jak złożyła odwołanie. Pakujesz do koperty i wysyłasz do SKO. Tylko moim zdaniem od razu uwalą ci decyzję jak zrobiłaś tylko jedną. Najpierw powinnaś wydać decyzję ustalającą ŚNP a dopiero później żądanie zwrotu.
zrobiłam dwie decyzje więc jest spoko, wszystko na tip top
nela81

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x