Czy może być tak, że kobieta składa wniosek na świadczenie pielęgnacyjne gdy w orzeczeniu brak jej jednego punktu - 7 i czekamy co orzeknie sąd zawieszając postępowanie... czy w sumie jeśli składa odwołanie od orzeczenia aż do sądu nie musi składać wniosku bo i tak będzie można jej wyrównać w razie pozytywnej decyzji?
w sumie spotkała mnie taka sytuacja że faktycznie nie mogłam jej zabronić i złożyła ten wniosek bo babka się odwołuje, a później złożyła wniosek o umorzenie postępowania.. taka niezdecydowana ;] . Umorzyłam a teraz doszły mnie słuchy że odwołanie jest w sądzie stad moje pytanie czy będę jej mogła wyrównać mimo że tamto postępowanie o przyznanie ś.p. zostało umorzone
Umorzyłaś postępowanie? Na jakiej podstawie.
Jeśli strona Ci obwieszcza, ze odwołała się od decyzji PZOONu, ale wniosek chce złożyć, to go oczywiście przyjąć należy, a postępowanie zawiesić. Po decyzji WZOONu, podejmujesz zawieszone postępowanie i wydajesz decyzję.
Efekt dokładnie ten sam strona osiągnie, składając wniosek dopiero po orzeczeniu WZOONu, ale jak już wcześniej zauważył Elmer nie można nie przyjąć wniosku wcześniej.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Przyjęłam wniosek na życzenie Klienta i na jego wniosek umorzyłam, nie możesz mi zarzucić że nie spełniłam jego marzeń Skoro efekt jest ten sam po wyroku sądu to nie będzie problemu z ponownym złożeniem wniosku, dzięki za pomoc