W poniedziałek otrzymałam Orzeczenia dla dziecka z Wojewódzkiego Zespołu do spraw orzekania i jest dla mnie krzywdzące w pouczeniu przysługuje mi prawo odwołania do sądu a to przecież długi czas już upłyneło 3 m-ce od komisji. Czy mogę złożyć pismo o ponowne rozpatrzenie sprawy do Wojewódzkiego Zespołu?
Czas odwołania od orzeczenia z Wojewódzkiego Zespołu liczy się od dnia Twojego otrzymania przez nich wydanego orzeczenia - doczytaj. I tak to ewentualne odwołanie składasz za pośrednictwem Wojewódzkiego Zespołu, jeszcze możesz zadzwonić do nich i się dopytać, bo to ważna sprawy i żeby nie uciekły Ci terminy.
Moje pytanie było czy jeszcze raz na moja prosbe Wojewódzki Zespół w oparciu o dodatkowe zaświadczenia może ponownie rozpatrzyć sprawę przecież sprawy w sadzie trwają miesiącami
ale jeżeli posiada jakieś nowe zaświadczenia lekarskie, że stan zdrowia dziecka się pogorszył to teraz może rozpatrzą inaczej. ale jeśli nadal podtrzymają swoje stanowisko to trzeba się odwołać.
Nie no, to zawsze tak działa, że w przypadku odwołania najpierw organ który wydał decyzję może jeszcze raz rozpatrzyć sprawę, a jeśli podtrzymuje swoją decyzję wysyła kwity wyżej. Nie trzeba się odwoływać dwa razy.