Zgodnie z opinią części osób oraz wytycznymi Ministerstwa nieBeatris pisze: ↑16 mar 2021, 15:59ja już nic nie rozumiem, przedłużało się z COVId-u do momentu wydania nowego orzeczenia lun ustania pandemii. Strona otrzymuje nowe orzeczenie i nie ważne czy pozytywne czy negatywne to należało zakończyć decyzję przedłużającą COVid. Przedłuża się do czasu wydania nowego orzeczenia czy nie?
no zanim poszła do sądu, to musiała odwołać się od orzeczenia powiatówki i wojewódzkiego zespołu - może to i tyle trwaMarlenka1234 pisze:a czy ma znaczenie ze orzeczenie od ktorego sie odwoluje jest z lutego 2020r. (teraz odwoluje sie do sądu)
napisali,ze PCPR zaliczając ją do umiarkowanego rażąco naruszył prawoLuuLane pisze: ↑08 mar 2021, 14:08A art. 139 KPA?kb pisze: ↑08 mar 2021, 10:47ja ostatnio miałam sytuację, że dziewczyna odwołała się od orzeczenia o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności w częsci dotyczącej daty powstania niepełnosprawności (miałą, że nie da się ustalić a chorowała od dzieciństwa)...i niespodzianka - Wojewódzki Zespół uchylił orzeczenie w całości i orzekł, że dziewczyny nie zaliczają do żadnego stopnia niepełnosprawności![]()
Możesz załączyć to pismo?:)Iza11 pisze: ↑17 mar 2021, 11:26Ministerstwo w piśmie z listopada 2020 r. wyjaśnia co należy rozumieć poprzez nowe orzeczenia wydane przez zespoły do spraw orzekania o niepełnosprawności tzn. że muszą to być orzeczenia ostateczne. Czy jeśli chodzi o orzeczenia z ZUS i KRUS to stosujemy taką samą zasadę?