odwołanie -świadczenie pielegnacyjne -EMERYTURA
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Szukam informacji jestem petentem
- Kontakt:
odwołanie -świadczenie pielegnacyjne -EMERYTURA
Dzień dobry, czy może ktoś posiada wzór odwołania do SKO po odmownej decyzji z mops-u .Odmowa z powodu iż niepełnosprawność powstałą po 18 roku a opiekun pobiera emeryturę. Nie wiem jak to ładnie napisać aby podeprzeć się tymi wszystkimi wyrokami sądów, a nie chce zaliczyć odmowy w sko.Pomoże mi ktoś.....
-
- Referent
- Zajmuję się: śr/fa/do/dw
- Kontakt:
Re: odwołanie -świadczenie pielegnacyjne -EMERYTURA
nie trzeba wogole uzasadniac odmów .. ale mozna ja polecam tylko wyrok trybunału z 21.10.2014 ( syg. akt nr K 38/13 )
Trybunał Konstytucyjny wyrokiem z 21.10.2014 ( syg. akt nr K 38/13 ), orzekł, że w zakresie w jakim przepis art. 17 ust. 1 b ustawy z dnia 28 listopada 2003 r o świadczeniach rodzinnych różnicuje prawo do świadczenia pielęgnacyjnego osób sprawujących opiekę nad osoba niepełnosprawną po ukończeniu przez nie wieku określonego w tym przepisie ze względu na moment powstania niepełnosprawności, jest niezgodny z art. 32 ust. 1 ustawy z dnia 2 kwietnia 1997 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej.
Trybunał Konstytucyjny wyrokiem z 21.10.2014 ( syg. akt nr K 38/13 ), orzekł, że w zakresie w jakim przepis art. 17 ust. 1 b ustawy z dnia 28 listopada 2003 r o świadczeniach rodzinnych różnicuje prawo do świadczenia pielęgnacyjnego osób sprawujących opiekę nad osoba niepełnosprawną po ukończeniu przez nie wieku określonego w tym przepisie ze względu na moment powstania niepełnosprawności, jest niezgodny z art. 32 ust. 1 ustawy z dnia 2 kwietnia 1997 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej.
Oprócz odwołanie -świadczenie pielegnacyjne -EMERYTURA - Wzory pism przeczytaj również:
Wzór decyzji o usługach sąsiedzkich
decyzja cofająca prawo do stypendium
ODMOWA WYDANIA ZAŚWIADCZENIA ART. 219 KPA
praca socjalna
Co robimy z decyzjami UKR ?? Prosze o pomoc
Oferta na lokal socjalny- wyrok sądu o przydział po eksmisji
Pozostawienie noworodka w szpitalu
Odmowa na ubezpieczenie zdrowotne dla cudzoziemca
Zawiadomnienie o przedłużeniu terminu o wydanie zaświadczenia "CZYSTE POWIETRZE"
zgon w DDS+
Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina
Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON
decyzja o przyznanie osoby wspierającej repatriantowi i umowa z taka osoba
ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent.
Odpowiedź na pozew