zawsze musi powiedzieć ostatnie słowoElmer pisze:Monteskiusz: "powaga jest puklerzem głupców"
zawsze musi powiedzieć ostatnie słowoElmer pisze:Monteskiusz: "powaga jest puklerzem głupców"
Z punktu widzenia formalnego wszystko jest zgodne z prawem, wierzyciel dysponuje swoim świadczeniem, jednak w tym przypadku jest to działanie na szkodę dłużnika, za które grozi odpowiedzialność karna, dyscyplinarna i odszkodowanie cywilnoprawne. Wprowadzacie państwo dłużnika w błąd, informując że jeżeli spłaci zadlużenie do was to nie będzie miał kosztów egzekucyjnych. Tymczasem on spłaci dług u was a potem komornik przyjdzie po swoje koszty egzekucyjne powiększone o 5 % opłaty egzekucyjnej,co może zrobić bo upoważnia go do tego art. 49 ust. 2 ustawy o komornikach sądowych i egzekucji. Wy macie spłacone należnosci a dłuznik dalej jest w ciemnej d...pie.ja miałam dłuznika co dostał emeryture i faktycznie rozłozyłam mu na ratu i napisałam wniosek do komornika o umorzenie egzekucji ze swiadczen emerytalno-rentowych. D luznik sobie spłaca zgodnie z harmonogramem i wszyscy zadowoleni....oprócz komornika