Witam Państwa
czy ktoś z Was miał sytuację, że jako opiekun pojechała inna osoba, niż ta której zostało przyznane dofinansowanie. Dodam, że fakt ten nie został zgłoszony do PCPR przed turnusem, o zaistniałej sytuacji dowiedziałam się dokumentów tj. informacji o przebiegu turnusu i faktury VAT.
Opiekun na turnusie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dofinansowania ze środków PFRON
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Opiekun na turnusie
Czy nikt z Państwa nie miał podobnej sytuacji?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
mieliśmy, zmienialiśmy na wniosku imię i nazwisko opiekuna, chyba że teraz w SOW wniosek, to nie wiem czy da się zmienić
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DRS
- Kontakt:
Ja nie miałam takiej sytuacji, że po fakcie dowiedziałam się o zmianie opiekuna. Zawsze uczestnicy wcześniej to zgłaszają, bo boją się, że ktoś inny może nie dostać dofinansowania. Dla mnie ta informacja jest o tyle istotna przed turnusem, że wtedy proszę o dostarczenie oświadczenia opiekuna - dotyczącego tej osoby (opiekuna), która faktycznie pojedzie na turnus. Dla organizatora/ośrodka raczej nie ma to większego znaczenia kto to będzie. Wogóle, na informacji o przebiegu t.r. raczej nie mam opiekuna wymienionego z imienia i nazwiska, czasami zdarza się na fakturze.
Jeśli chodzi o SOW, to też nie wiem czy można zmienić opiekuna. Na pewno można zrobić skan oświadczenia i dodać w załącznikach.
Mi zrezygnował 1 uczestnik i 1 opiekun (z 2 różnych wniosków) i też nie wiem co z tym zrobić w SOWie.
Jeśli chodzi o SOW, to też nie wiem czy można zmienić opiekuna. Na pewno można zrobić skan oświadczenia i dodać w załącznikach.
Mi zrezygnował 1 uczestnik i 1 opiekun (z 2 różnych wniosków) i też nie wiem co z tym zrobić w SOWie.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Niestety nie pomogę ponieważ my wniosków na turnusy nie procedujemy w SOW-ie.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
tak naprawdę nigdzie później nie ma tych informacji podanych. Na etapie wniosku tylko, a później rzadko kiedy któryś ośrodek te dane wpisuje.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Ośrodki rzadko wpisują na fakturze dane opiekuna ale niestety w tym przypadku był wpisany a na dodatek była wystawiona oddzielna faktura na opiekuna.
Oprócz Opiekun na turnusie - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
Zlecenie
Orzeczenie Obwodowa Komisja Lekarska ds. Inwalidztwa i Zatrudnienia
Mieszkanie socjalne a likwidacja barier architektonicznych
Bariery techniczne
Dostępność - ustawa 6 września
Multitronic MT-3
wzmacniacz słuchu
zaliczki w barierach architektonicznych
pieczątki na fakturach
rozbieżność między fakturą a zleceniem
turnusy - Termin wypłaty środków na konto organizatora