opiekun usamodzielnienia

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
agawa

opiekun usamodzielnienia

Post autor: agawa »

czy można zrezygnować z opiekuna usamodzielnienia - czy jest jakiś przepis
lex

Re: opiekun usamodzielnienia

Post autor: lex »

przymusu nie ma.
agawa

pomocy - błagam - czy można zrezygnować z opiekuna usamodzielnienia - czy jest jakiś przepis
agawa

Złożyłam rezygnację z funkcji opiekuna usamodzielnienia , bo mój podopieczny zamieszkał w innym powiecie i nie chciał, ze mną współpracować Po złożeniu rezygnacji z funkcji opiekuna usamodzielnienia mój pracodawca został wezwany na rozmowę, w czasie której dyrektor pcpr stwierdził, że należy mnie zwolnić. Chciałam poinformować, że funkcję opiekuna usamodzielnienia pełniłam jako osoba prywatna – nie w ramach stosunku pracy( nie miałam tego w zakresie swoich obowiązków służbowych ). czy pracodawca może mnie zwolnić ?
gocha-ja

Post autor: gocha-ja »

błagam!! jak może zwolnić?!!! przecież opiekun musi wyrazić zgodę na to żeby zostać opiekunem nikt go nie może zmusić a jak podopieczny nie współpracuje nie ma kontaktu to raczej naturalne że trzeba zmienić opiekuna. rezygnujesz piszesz jakie są powody i nie ma takiego porawa żeby z pracy za to zwalniać. to już jakieś paranoje
etatysta

Post autor: etatysta »

Jak to jak może zwolnić? Normalnie! Skoro dyrektor PCPR poczuł, że mu się sprawia trudności (robi się mu bałagan w papierach w PCPR), to wezwał na dywanik dyrektora DDz i nakazał utemperować krnąbrnego podwładnego. I kto ma teraz znaleźć nowego opiekuna? Przecież to nie tak łatwo o "frajera", który za darmo przez trzy lata będzie odpowiadał za usamodzielnienie wychowanka. Dyrektor wie kto mu płaci (i daje premie), więc raczej się nie zawaha z decyzją o zwolnieniu. Powód na świadectwie pracy oczywiście będzie inny np. koniec czasowej umowy, niewywiązywanie się z obowiązków (zawsze jest się czego czepić) itp. Jak to mawiają starzy wyjadacze: "Może Pani rezygnować proszę bardzo...a teraz o pracę trudno ....niech Pani zobaczy ile podań na pani miejsce - oni pewnie chętnie zostaliby opiekunami byle by tylko pracować.... w innej placówce też Pani nie dostanie pracy ..." A że to nieuczciwe..... to trzeba jeszcze udowodnić.
marcin75

Post autor: marcin75 »

Przepraszam Cię bardzo - nie rozumiem Twoich wpisów. Kto zrobił Ci coś tak złego, że wszystkich oceniasz jedną miarką? Jaki zły potwór dopadł Cię i zrobił Ci coś złego? Nie kumam, po prostu nie kumam.
P.s. dyrektorowi pow nie płaci dyrektor PCPR tylko starosta lub prezydent, bo to on jest pracodawcą. Tak zupełnie poważnie - nie ma to żadnego przełożenia. Kiedy w końcu nauczymy się korzystać z naszych praw? Praw pracowników i pracodawców.
malwa

Post autor: malwa »

nie rozumiem to w końcu dyrektor może zwolnić z pracy , że zrezygnował ktoś z opiekuna - nie ma takiego prawa
larwa

Post autor: larwa »

nie ma prawa , zrezygnować zawsze można
konandos

Post autor: konandos »

to ten dyrektor pcpr to musi dopiero być ktoś wredny - jak można dyrektorowi dd kazać zwalniać pracownika
ODPOWIEDZ