Opłacone składki KRUS przy świadczeniu pielęgnacyjnym a ustanie ubezpieczenia w KRUS wstecz - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: wczoraj, 11:00

Mam taki problem Pani pobiera świadczenie pielęgnacyjne opłacaliśmy jej składki w KRUS. W dniu 27.12.2024 miała wydaną decyzję przedłużającą na podstawie zaświadczenia, w lutym na podstawie nowego orzeczenia nowy wniosek i decyzja. Składki opłaciłam za cały kwartał. Informowałam Panią, że z każdą decyzją trzeba iść do KRUS, jednak Pani poszła dopiero z decyzja z nowego orzeczenia. Wobec tego z uwagi na to iż nie został zachowany 30 dniowy termin dostarczenia decyzji zmieniającej do KRUS wydał decyzje o ustaniu ubezpieczenia emerytalno - rentowego. Przysłał również informację, że nadpłatę prześle nam na konto. i teraz wiadomym jest że Wójt musi tę osobę ubezpieczyć w ZUS tylko jak to technicznie zrobić pracuję na programie Sygnity. Składki Krusowskiej nie usunę bo jak a musze w planie wypłat uwzględnić składkę ZUS od momentu ustania ubezpieczenia czyli 01.01.2025 r. Gdy robię decyzje z decyzji i dodaję składkę Zusowską program ni nie chce tego puścić bo już zapłacono społeczną w KRUS. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić? Będą bardzo wdzięczna.
ania01
Praktykant
Od: 19 wrz 2024, 14:52
Zajmuję się: ŚR/FA

Napisano: wczoraj, 11:30

pisz do sygnity, prawdopodobnie trzeba będzie ręcznie ogarniać
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: dzisiaj, 9:01

a Ja chętnie się dowiem jak wprowadzacie zwrot (Z KRUS) nadpłaconej składki spolcznej do Sygnity.
@Kiki8074
Stażysta
Od: 26 paź 2023, 21:51
Zajmuję się: SR,FA,CP, DO i wszelkie programy rządowe.

Napisano: dzisiaj, 9:10

u mnie KRUSu w ogóle nie robimy w systemie bo tylko problemy z tym, mamy jakieś 30 osób z krusem na ponad 2000 SP :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: dzisiaj, 10:27

Ja do tej pory nie wprowadzałam zwrotu nadpłaconej składki z KRUS ( miałam może 2 przypadki) poprzedniczka mówiła, że tego się nie da wprowadzić.
ania01
Praktykant
Od: 19 wrz 2024, 14:52
Zajmuję się: ŚR/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x