opłata zastępcza DPS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 12 lut 2014, 11:32

witam
mam pytanie mieszkaniec nie wnosi pełnej odpłatności za pobyt w DPS..otrzymałysmy note obciazajaca za pobyt - czyli wniesienie opłaty zasteczej..moje pytanie brzmi czy płacicie na podstawie noty a potem wystawiacie decyzje do zwrotu? czy wystawiacie najpierw decyzje o opłacie zastepczej , płacicie i dopiero decyzje o zwrocie?
bardzo prosze o informacje jak to jest w waszych OPS praktykowane?
dziekuje i pozdrawiam
~~~Kasia

Napisano: 12 lut 2014, 12:31

ktos mi cos podpowie?
~~~Kasia

Napisano: 12 lut 2014, 13:19

decyzji to raczej nie, bo kto niby będzie stroną, pismo z dps, że to jest oplata zastępcza od ops, gdyż mieszkaniec nie płaci, to będzie podstawa do upomnienia, tytułu wykonawczego, komornika skarbowego
~...

Napisano: 12 lut 2014, 14:06

zgadzam się z ~... OPS płaci na podstawie noty . decyzja o odpłatności jest przecież wydana i na jej podstawie domaga się zwrotu bo klient nie uiścił pełnej odpłatności.
~joana

Napisano: 12 lut 2014, 14:51

płacimy na notę ze specyfikacją, wydajemy decyzję do zwrotu
~Kali

Napisano: 12 lut 2014, 14:52

.
~.

Napisano: 12 lut 2014, 15:31

decyzję do zwrotu???
~...

Napisano: 12 lut 2014, 16:20

do zwrotu wydatków poniesionych zastępczo przez gminę
~Kali

Napisano: 12 lut 2014, 16:25

jest decyzja o 100 % odpłatności, nie płaci, zastępczo płaci ops, to ja bym robił upomnienie, tytuł, komornik, bo decyzja już była a nie płaci, tak jak w podatkach
~...

Napisano: 12 lut 2014, 21:36

Po otrzymaniu noty obciążeniowej z DPS regulujemy obciążenie, następnie wydajemy decyzję, w postanowieniu której żądamy zwrotu określonej kwoty wniesionej zastępczo za pensjonariusza. W momencie kiedy pensjonariusz we wskazanym terminie ( u nas 14-stu dni od odbioru decyzji) nie zwróci tej należności, wtedy Dział księgowości zajmuje się wyegzekwowaniem tej kwoty w trybie egzekucji administracyjnej.
~urzędnik

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x