Witam, mam pytanko- kto w Waszych ośrodkach przygotowuje listy wypłat zasiłków. Czy listy drukują pracownicy socjalni czy też inne osoby,np. księgowa, pracownik administracyjny, itp. Jeśli pracownicy socjalni to czy ktoś spotkał się z zarzutem, że może prowadzić to do nadużyć. Proszę o dyskusję.
Do jakich nadużyć może prowadzić,przecież przed wypłatą jest zatwierdzona decyzja przez kierownika jak również lista wypłat ,a to,że pracownicy drukują z programu listę to ma jakieś znaczenie jak ośrodek np.nie zatrudnia pracowników administracyjnych.
Sorki, nie myślę o nadużyciach bo akurat mam zaufanie do swoich dziewczyn. Wyjaśniam o co chodzi. Do tej pory robiła to u nas księgowa. A że jest pracownikiem urzędu gminy i prowadzi dla nas księgowość to się sprzeciwiła, że specjalnie nie będzie przychodziła do nas żeby drukować listy. Przekazałam to dziewczynom, bo i tak sprawdzają je merytorycznie. No i Zonk. Powiedziały że nie powinny tego robić. Dlatego pytam
wiele rzeczy nie powinno się robić w pomocy społecznej a się robi i pierwsze słyszę,ze pracownik socjalny nie może wydrukować list przecież się pod nimi nie podpisuje to chyba raczej księgowa nie powinna drukować bo to ona akceptuje do wypłaty.
a u nas kierownik pracuje w pomoście ,drukuje listy i pomaga pracownikom socjalnym w terenie i jeszcze pisze wszelkie notatki z tych wizyt ,bo niestety ośrodek nie zatrudnia pracowników administracyjnych a pracownicy socjalni i tak mają co robić taka kierowniczka to skarb.