Oprogramowanie Sygnity 2-2.3 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 lut 2017, 16:18

Tradycyjnie, jak co dwa tygodnie w czwartek:

https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 22017-1515

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 02 lut 2017, 18:38

dziękujemy :)
sprawozdanie wygenerowane z systemu. I pojawia mi się problem dotyczący tabeli C czyli wniosków.
z systemu wygenerowało mi się w wierszach:
1.łącznie - 12 wniosków w tym:
1.1 o przyznanie - 12 w tym:
1.1.1 na pierwsze dziecko - 8
1.1.2 na drugie i kolejne - 4
po sprawdzeniu ręcznym okazuje się, że owszem było wprowadzanych 12, ale
- 1 dotyczył zmiany sytuacji nie wymagającej wydania decyzji (z tym, że na wniosku nie odznaczono "na pierwsze dziecko") - wniosek ten załatwiono bez kwalifikacji.
- Dodatkowo (nowych rodzin) wniosków na pierwsze dziecko wprowadzonych było - 4
- wniosków (nowych rodzin) tylko na drugie (bez pierwszego)- 4
- wniosków o zmianę sytuacji w związku z urodzeniem dziecka - czyli na drugie bądź kolejne dziecko było - 3.

z tego wynika, że system zaliczył mi do wniosków o przyznanie SW również wniosek o zmianę nie wymagającą decyzji
oraz, że osoby, którym urodziło się dziecko kolejne potraktował ponownie jako wniosek na PIERWSZE DZIECKO.
może ja źle wprowadzam wnioski na kolejne dziecko?
Wniosek --- o zmianę sytuacji --- typ "wniosek formalny" i nie odznaczam okienka "czy na pierwsze dziecko" --- dodaję nowe dziecko i nanoszę ewentualne inne zmiany --- i robię decyzję zmieniającą.
Kiedyś wprowadzając taką zmianę z ciekawość odznaczono "czy na pierwsze dziecko", ale wtedy generując decyzję system proponował uchylenie SW na pierwsze dziecko.
Więc już nie wiem, czy dobrze wprowadzam i czy ręcznie poprawić to sprawozdanie, skoro wiem, że ci klienci ubiegają się na kolejne a nie znów na pierwsze dziecko.
A może wiersz 1.1.1 "na pierwsze i na kolejne dziecko" biorę zbyt dosłownie - bo ja to rozumiem, to w ten sposób, że w danym miesiącu wniosek składa rodzina Y, która posiada np. 3 dzieci na swoje pierwsze dziecko 1Y oraz na 2Y i 3Y.
Gość

Napisano: 03 lut 2017, 9:51

Witam
Mi także liczy jak poprzedniczce, i nie wiem czy tak powinno się liczyć, czy jednak pozmieniać ręcznie, tylko jak to się odniesie do kolejnych sprawozdań, za każdym razem trzeba będzie poprawiać, ręcznie?
I tabela E - liczy mi rodziny które kiedyś miały pobierane świadczenia na dzieci, a nie tylko te styczniowe, np. kobieta miała 6 dzieci, teraz pobiera na 5, bo 1 skończyło 18 lat w listopadzie.
To mamy sprawdzać wszystko ręcznie?
Miała być ta poprawka, poprawiające już te błędy, a tu nic nie zmieniło.
W mniejszej gminie, można wyłapać takie osoby, ale czy zmieniać te dane, i później z miesiąca na miesiąc mnożyć problemy.
Taka wersja sprawozdania miała być, od kwietnia, że co chwila wychodziły inne, nikt wcześniej chyba nie sprawdził, czy system liczy dobrze
Nowa_21

Napisano: 03 lut 2017, 10:08

Proszę o zgłoszenie na serwis, bez zgłoszenia nie jesteśmy w stanie sprawdzić co się dzieje u Ciebie i z czego to wynika.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x