oprogramowanie SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 23 lip 2015, 15:18

a Ma Pani jakiś kontakt do osoby organizującej to szkolenie?
bogna123

Napisano: 24 lip 2015, 8:03

Wczoraj u nas była okropna burza i nie było prądu, teraz jest już OK, podaję kontakt do Pani z Sygnity:
tel. +48 22 290 88 00
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 24 lip 2015, 8:48

a jaki koszt takiego szkolenia?
asia asia

Napisano: 24 lip 2015, 8:56

Ojciec76 pisze:Pracuję na obu programach i nie mogę doczekać się przejścia SR na technologię Pomostu.
.
Nie wiem, czy tak bardzo będziesz się cieszył na początku ponieważ:
- trzeba od początku przygotować szablony list wypłat (nie zostaną zmigrowane)
- szablony wydruków decyzji się migrują, ale występują takie kwiatki, że masakra. Nawet po dostosowaniu do swoich potrzeb wielokrotnie okazuje się, że coś innego jest w edytorze a coś innego jest na podglądzie wydruku.
- osobne moduły w programie, czyli gdy wejdziemy w SR to nie będziemy mieli dostępu do FA i trzeba zmienić rolę aby widzieć np listy wypłat z FA.
To tylko trzy problematyczne zagadnienia z wielu obecnie występujących.

Ja też myślałem, że będzie to tak fajnie jak w Pomoście, ale się pomyliłem (niestety).
Wydaje się, że przepisuje to zupełnie inna grupa osób niż ta, która przepisywała Pomost. W związku z czym wiele rzeczy jest inaczej zrobionych niż w Pomoście :(

Jeśli ktoś jest zainteresowany dostępem do nowej wersji, to już teraz od wersji 1.6 możecie ją uruchomić wpisując w przeglądarce taki wpis https://nazwa_serwera:8280/sr
zamiast frazy nazwa_serwera należy podać nazwę serwera gdzie zainstalowany jest program.
Anton

Napisano: 24 lip 2015, 8:57

asia asia pisze:a jaki koszt takiego szkolenia?
To jest bezpłatne spotkanie, dlatego się nie wybieram, pewnie coś pokażą, pogadają i tyle.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 24 lip 2015, 10:43

Anton pisze:
Ojciec76 pisze:Pracuję na obu programach i nie mogę doczekać się przejścia SR na technologię Pomostu.
.
Nie wiem, czy tak bardzo będziesz się cieszył na początku ponieważ:
- trzeba od początku przygotować szablony list wypłat (nie zostaną zmigrowane)
- szablony wydruków decyzji się migrują, ale występują takie kwiatki, że masakra. Nawet po dostosowaniu do swoich potrzeb wielokrotnie okazuje się, że coś innego jest w edytorze a coś innego jest na podglądzie wydruku.
- osobne moduły w programie, czyli gdy wejdziemy w SR to nie będziemy mieli dostępu do FA i trzeba zmienić rolę aby widzieć np listy wypłat z FA.
To tylko trzy problematyczne zagadnienia z wielu obecnie występujących.
To samo było przy wprowadzaniu POMOST STD. Uwierz mi, że po ogarnięciu tych rzeczy będzie dużo lepiej. Poza tym, jeśli szablony będą takie same jak w Pomoście, to nie boje się migracji- dwa dni i zrobione.
Ale faktycznie przelogowywanie się z modułu do modułu będzie problemem, ale tylko dla mnie, bo mam dostęp do wszystkiego. Inni pracownicy nie powinni odczuć tu różnicy.

Po spotkaniu w Olsztynie mam nadzieję, że będę mądrzejszy i spokojniejszy.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 24 lip 2015, 11:09

Z szablonami decyzji nie ma tak pięknie jak w Pomoście, bo tam jest jeden szablon do dec. przyznających, jeden do zmieniających itd. A tutaj każda decyzja ma swój szablon. Poza tym nie ma czegoś takiego jak zagnieżdżanie znaczników (zielone znaczniki). A najgorsze jest to, gdy użytkownik modyfikuje treść w edytorze, to dzieją się dziwne rzeczy np. nie można skasować punktu w numeracji, gdy coś wklejamy to kasuje się wszystko co jest poniżej, same zmieniają się rozmiary czcionki i krój. Działa to na razie tragicznie :( i nie łudzę się, że szybko to się zmieni.
Anton

Napisano: 24 lip 2015, 11:11

My mamy już "Nowe Sygnity". i jest porażka. Pierwsza wersja była tak okrojona że nic nie działało. Takze jak wy będziecie mieć nową wersję, to ona juz będzie przez nas przetestowana i problemy zgłaszane na bieżąco poprawiane. Zmienili nam oprogramowanie przed wypłatami i nie dało się wstrzymywać ani wznawiać wypłat, nie było możliwości drukowania dochodów, zaświadczeń, podglądu planu wypłat, ani starych decyzji... ogólnie dużo gorzej niz na starym sygnity. Także nie narzekajcie że tak późno :)
anaa

Napisano: 24 lip 2015, 12:00

Czy orientuje się ktoś z użytkowników Sygnity jak wprowadzić korektę składki ZUS w programie? Wydając decyzję na SZO przyznałam składkę społeczną na podstawie pisma ZUS. Po jakimś czasie przyszła korekta pisma i ta osoba w tym okresie nie powinna mieć jej opłaconej. W następnym przelewie do ZUS pomniejszę sobie kwotę o tę nadpłatę ale jak to zrobić w programie, tam nie ma czegoś takiego jak zwrot składki ZUS
justa7810

Napisano: 24 lip 2015, 12:46

Musisz zrobić decyzję żądania zwrotu z potrąceniem i gdy zrobisz listę wypłat system sam skoryguje na liście wypłat tę pozycję. Kwota korekty będzie z minusem.
Anton

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x