Miło nam poinformować iż firma Tylda sp. z o.o. producent oprogramowania www.pcpr.tylda.pl oraz www.mpu.tylda.pl opracowuje bezpłatną wersję oprogramowania PIECZA Zastępcza.
Prosimy osoby zainteresowane przetestowaniem wersji oprogramowania do kontaktu mailowego na [email protected]
Oprogramowanie trafi na rynek w marzec - kwiecień 2012
Moduły oprogramowania:
Rejestr rodziny zastępczej zawodowej
Rejestr rodziny zastępczej niezawodowej
Rejestr rodziny spokrewnionej
System prowadzi i generuje ewidencję OPINII
System będzie dynamicznie rozwijany pod potrzeby oraz zgodnie z ustawą.
Jeszcze raz zapraszamy do kontaktu osoby zainteresowane tematem.
Zespół ds Pieczy zastępczej
Oprogramowie PIECZA
Re: Oprogramowie PIECZA
Posiadacze aplikacji wsparcie rodziny i piecza zastępcza w systemie Pomost Standard mogą już instalować wersję 1-5.0, tu opis nowych możliwości https://www.public.sygnity.pl/forums/vie ... 02&t=13550
pozdrawiam
pozdrawiam
nic z tego nie rozumię i pytam gdzie mam tę aplikację piecza zastępcza?
@Ela - aplikacja \"piecza zastępcza\" jest częścią systemu Pomost Std, jest to zgodne zarówno z nową ustawą o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej, jak również z wymaganiami homologacyjnymi (opisem systemu) dostępnym na stronie ministerstwa, zarówno ustawa jak i ten opis zawiera szereg wymogów których spełnienie jest albo bardzo trudne albo wręcz niemożliwe kiedy aplikacje do pomocy społecznej i do wparcia lub pieczy są w różnych systemach informatycznych - szczegóły tu https://www.public.sygnity.pl/forums/vie ... 19&t=13267 warto poczytać.
pozdrawiam
pozdrawiam
@Tomasz Hm ... mam prośbę aby nie sugerować że nikt w Polsce nie jest w stanie stworzyć oprogramowania PIECZA - \"zarówno ustawa jak i ten opis zawiera szereg wymogów których spełnienie jest albo bardzo trudne albo wręcz niemożliwe kiedy aplikacje do pomocy społecznej i do wparcia lub pieczy są w różnych systemach informatycznych\"
Ustawa jest jasna i czytelna. Są wzory sprawozdań - system ma realizować wytyczne z ustawy i jej przestrzegać pisanie że opracowanie aplikacji jest wręcz niemożliwe miesza w poważnym ludziom w głowach.
Obecnie kilkadziesiąt jednostek testuje nasze oprogramowanie PIECZA wszystkich zainteresowanych bezpłatną wersją oprogramowania prosimy o kontakt mailowo [email protected]
Pozdrawiam
Ustawa jest jasna i czytelna. Są wzory sprawozdań - system ma realizować wytyczne z ustawy i jej przestrzegać pisanie że opracowanie aplikacji jest wręcz niemożliwe miesza w poważnym ludziom w głowach.
Obecnie kilkadziesiąt jednostek testuje nasze oprogramowanie PIECZA wszystkich zainteresowanych bezpłatną wersją oprogramowania prosimy o kontakt mailowo [email protected]
Pozdrawiam
Panie Krzysztofie z mojego zdania które Pan zacytował nie wynika jakobym \"sugerować że nikt w Polsce nie jest w stanie stworzyć oprogramowania PIECZA\". Zdanie mówi wyraźnie że w ustawie i opisie sytemu umieszczonym na stronie MPiPS stanowiącym wymagania na system informatyczny do obsługi ustawy, są wymagania które są trudne albo wręcz niemożliwe kiedy aplikacje do pomocy społecznej i do wparcia lub pieczy są w różnych systemach informatycznych. Podałem link gdzie te fragmenty z ustawy i z opisu są wprost zacytowane i każdy może ocenić to sam.
pozdrawiam
pozdrawiam
No coż.... fajnie, ze pojawia sie konkurencja dla Sygnity ale ja nie moge sobie pozwolić na ryzyko wprowadzenia do swojej jednostki innego oprogramowania.
Poza tym mam juz baze zasiloną danymi z poprzednich lat co przy ponad 300 rodznach zastępczych jest duzym ułatwieniem.
Poza tym mam juz baze zasiloną danymi z poprzednich lat co przy ponad 300 rodznach zastępczych jest duzym ułatwieniem.
Oprócz Oprogramowie PIECZA - Oprogramowanie przeczytaj również:
SCHRONIENIE
zbiór centralny w I kwartale 2012?
licencja Sygnity
Refundacja
z.pielęgnacyjny
SYGNITY na decyzji kwota 1/30 wychowawczy
utrata-uzysk amazis
metryki
ZgodnosC zbiorow
Jak można wycofać !!!!!!!!
ocena zasobów