Oprogramowie PIECZA

Wybrane tematy:
Potrzebna pomoc PCBiznes Prestiż w module Kadry i Płace. Jak cofnąć kontynuacje harmonogramu postanowienie sądu na umieszczenie w dps wyszukanie odwołań od decyzji
ODPOWIEDZ
~Krzysztof Maruszewski

Oprogramowie PIECZA

Post autor: ~Krzysztof Maruszewski »

Miło nam poinformować iż firma Tylda sp. z o.o. producent oprogramowania www.pcpr.tylda.pl oraz www.mpu.tylda.pl opracowuje bezpłatną wersję oprogramowania PIECZA Zastępcza.

Prosimy osoby zainteresowane przetestowaniem wersji oprogramowania do kontaktu mailowego na [email protected]
Oprogramowanie trafi na rynek w marzec - kwiecień 2012

Moduły oprogramowania:

Rejestr rodziny zastępczej zawodowej
Rejestr rodziny zastępczej niezawodowej
Rejestr rodziny spokrewnionej

System prowadzi i generuje ewidencję OPINII

System będzie dynamicznie rozwijany pod potrzeby oraz zgodnie z ustawą.

Jeszcze raz zapraszamy do kontaktu osoby zainteresowane tematem.

Zespół ds Pieczy zastępczej

~Tomek

Re: Oprogramowie PIECZA

Post autor: ~Tomek »

Posiadacze aplikacji wsparcie rodziny i piecza zastępcza w systemie Pomost Standard mogą już instalować wersję 1-5.0, tu opis nowych możliwości https://www.public.sygnity.pl/forums/vie ... 02&t=13550
pozdrawiam
~Ela

Post autor: ~Ela »

nic z tego nie rozumię i pytam gdzie mam tę aplikację piecza zastępcza?
~Tomek

@Ela - aplikacja \"piecza zastępcza\" jest częścią systemu Pomost Std, jest to zgodne zarówno z nową ustawą o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej, jak również z wymaganiami homologacyjnymi (opisem systemu) dostępnym na stronie ministerstwa, zarówno ustawa jak i ten opis zawiera szereg wymogów których spełnienie jest albo bardzo trudne albo wręcz niemożliwe kiedy aplikacje do pomocy społecznej i do wparcia lub pieczy są w różnych systemach informatycznych - szczegóły tu https://www.public.sygnity.pl/forums/vie ... 19&t=13267 warto poczytać.
pozdrawiam
~Krzysztof Maruszewski

Post autor: ~Krzysztof Maruszewski »

@Tomasz Hm ... mam prośbę aby nie sugerować że nikt w Polsce nie jest w stanie stworzyć oprogramowania PIECZA - \"zarówno ustawa jak i ten opis zawiera szereg wymogów których spełnienie jest albo bardzo trudne albo wręcz niemożliwe kiedy aplikacje do pomocy społecznej i do wparcia lub pieczy są w różnych systemach informatycznych\"

Ustawa jest jasna i czytelna. Są wzory sprawozdań - system ma realizować wytyczne z ustawy i jej przestrzegać pisanie że opracowanie aplikacji jest wręcz niemożliwe miesza w poważnym ludziom w głowach.
Obecnie kilkadziesiąt jednostek testuje nasze oprogramowanie PIECZA wszystkich zainteresowanych bezpłatną wersją oprogramowania prosimy o kontakt mailowo [email protected]

Pozdrawiam
~Tomek

Panie Krzysztofie z mojego zdania które Pan zacytował nie wynika jakobym \"sugerować że nikt w Polsce nie jest w stanie stworzyć oprogramowania PIECZA\". Zdanie mówi wyraźnie że w ustawie i opisie sytemu umieszczonym na stronie MPiPS stanowiącym wymagania na system informatyczny do obsługi ustawy, są wymagania które są trudne albo wręcz niemożliwe kiedy aplikacje do pomocy społecznej i do wparcia lub pieczy są w różnych systemach informatycznych. Podałem link gdzie te fragmenty z ustawy i z opisu są wprost zacytowane i każdy może ocenić to sam.
pozdrawiam
~robert

Post autor: ~robert »

No coż.... fajnie, ze pojawia sie konkurencja dla Sygnity ale ja nie moge sobie pozwolić na ryzyko wprowadzenia do swojej jednostki innego oprogramowania.
Poza tym mam juz baze zasiloną danymi z poprzednich lat co przy ponad 300 rodznach zastępczych jest duzym ułatwieniem.
ODPOWIEDZ