OPS żądające zaświadczeń, gnębiące ludzi
Re: OPS żądające zaświadczeń, gnębiące ludzi
przestańcie się wymądrzać, skoro pracujecie w świadczeniach to wiecie doskonale jak to wszystko działa, chyba że macie parę wniosków i czas na ich weryfikację , to możecie opowiadać głupoty
Podłe kłamstwo. Żadna z nas nie żąda od dawna zaświadczenia z innej gminy a już tym bardziej z US czy ZUS.Sylia pisze:OPS w Siedlcu, woj. Wielkopolskie - żenada nad żenadami. Dziś wydawałam Pani zaświadczenie, ze nie ubiegała się u nas o ZR, Becika i 500+. Oprócz tego Pani musiała pojechać do US po zaświadczenie o dochodach. I nic nie dało, ze Pani powiedziała im, ze przecież mają teraz wgląd te dokumenty. Ma przywieźć z US zaświadczenie i koniec. Wredne biurwy!!!!!! Mam ochotę napisać do UW w ich sprawie, bo to nie pierwszy raz, ze gnębią ludzi i nam roboty dodają.
Jak już chcecie nas szkalować prosze o podanie miejscowości do której rzekomo wysłałyśmy po te zaswiadczenia.
Ludzie do nas przychodzą i mówią różne rzeczy o innych Ośrodkach ale na myśl nam nie przyszło szkalowac ich na forum bez sprawdzenia tej informacji.
Na przyszłość Sylia zanim komuś obrobisz dupę pofatyguj się, znajdź nr tel tego Ośrodka , zadzwoń i się upewnij, czy to co klient mówi jest prawdą.
moża ja z drugiej strony
US bezwzględnie nie wydają zaswiadczeń o dochodzie, pytam na jakiej podstawie odmawiają ?
Zebyśmy wystąpili o zaświadczenie, muszę mieć wniosek o świadczenie, jeśli osoba ma dochody na styku progu, to niekoniecznie chce złożyć taki wniosek, wolałaby się upewnic czy się miesci i jest o co składać, US pozbawiają jej takiego prawa zmuszając do złożenia wniosku. Czyli taka osoba jest pozbawiona weryfikacji własnych dochodów bez udziału GOPS, chore poprostu
US bezwzględnie nie wydają zaswiadczeń o dochodzie, pytam na jakiej podstawie odmawiają ?
Zebyśmy wystąpili o zaświadczenie, muszę mieć wniosek o świadczenie, jeśli osoba ma dochody na styku progu, to niekoniecznie chce złożyć taki wniosek, wolałaby się upewnic czy się miesci i jest o co składać, US pozbawiają jej takiego prawa zmuszając do złożenia wniosku. Czyli taka osoba jest pozbawiona weryfikacji własnych dochodów bez udziału GOPS, chore poprostu
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
hehe u nas ciągle petenci przychodzą i mówią różne rzeczy, niekoniecznie prawdziwe. Ostatnio - pani z wnioskiem na 500 -30 marca z awanturą, że nie chcę go przyjąć mimo, że sąsiedni Ośrodek już od kilku dni przyjmuje.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Tak, niestety to wszystko działa. Mieliśmy kiedyś zaświadczenia potrzebne do rozpatrzenia wniosku. Teraz jest totalny chaos. Większość usług nie działa.
Oprócz OPS żądające zaświadczeń, gnębiące ludzi - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
delegacja
do pana Tomka z Sygnity-wydruk wniosku
konkubent w zakładzie karnym za granicą
kiedy pierwsza wypłata 500+
pomocy! ograniczona władza
E-wniosek Bank
stypendium naukowe
Książka C.h beck
Ksiądz ewangelicki z wnioskiem o 500+
wnioski internetowe, błednie wypełnione
DZIALAlnosc gospodarcza
Etat + umowa o dzieło - jak liczyć do 500plus