Witam, mam pewne pytanie. We wnioskach o świadczenia wiem, ze wpisujemy jako Organ Wójta w naszym przypadku ale co z adresem, w sytuacji gdy adres gdzie urzęduje Wójt jest inny, niż adres gdzie znajduje się GOPS który prowadzi postępowanie.
Jeśli siedzisz w Urzędzie Miasta/Gminy, wpisujesz wójta/burmistrza/prezydenta. Jeśli siedzisz w OPS, wpisujesz GOPS/MOPS/GMOPS. Przecież tu się nic nie zmieniło.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus
kurde u mnie wszyscy wójt gminy i adres gminy (znaczy ośrodek ma ten sam) potem wpadłam na pomysł wzięłam pieczątkę i przybiłam wójt gminy a na adresie adres gminy wiec tak musi być już:)
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
noteev pisze:Jeśli siedzisz w Urzędzie Miasta/Gminy, wpisujesz wójta/burmistrza/prezydenta. Jeśli siedzisz w OPS, wpisujesz GOPS/MOPS/GMOPS. Przecież tu się nic nie zmieniło.
ok siedzę w ops a ludzie mi wpisywali
organ: Wójt
adres: siedziba Wójta (tj. adres urzędu)
U mnie też, bo we wniosku jest napisane:
(1) Przez organ właściwy rozumie się wójta, burmistrza lub prezydenta miasta właściwego ze względu na miejsce zamieszkania osoby składającej wniosek.
Pozornie wydaje się to banalnie proste ale jak dzwoniłam do okolicznych ośrodków to w każdym piszą inaczej, czyli połowa OPS, reszta Wójt.
Ja powiem tak: jak ktoś mi wpisuje zamiast burmistrza urząd gminy czy OPS to problemu nie robię i przyjmuję. Jedynie ten plus że urząd miasta i gminy ma ten sam adres co OPS.