osłonowy - i jest projekt w sejmie - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 17 z 20    [ Posty: 193 ]

Napisano: 17 sty 2024, 10:08

Jak macie pisać takie głupoty, to lepiej nic nie piszcie!
Po to jest to forum, aby zadawać pytania lub coś konsultować.
Na głupie dyskusje umówcie się poza tym forum :!:
Emka2017
Referent
Od: 13 kwie 2017, 9:52
Zajmuję się: FA DM DE

Napisano: 17 sty 2024, 10:32

po to jest ustawa, żeby ją stosować... jeśli dla ciebie większą moc mają treści na forum niż w ustawie to masz
4. Jeżeli umowy międzynarodowe nie stanowią inaczej, dodatek osłonowy przysługuje:
1) osobom posiadającym obywatelstwo polskie mającym miejsce zamieszkania i przebywającym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej;
2) cudzoziemcom mającym miejsce zamieszkania i przebywającym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej:
a) na podstawie zezwolenia na pobyt stały, zezwolenia na pobyt rezydenta długoterminowego Unii Europejskiej, zezwolenia na pobyt czasowy udzielonego w związku z okolicznością, o której mowa w art. 159 ust. 1 pkt 1 lit. c lub d lub w art. 186 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 12 grudnia 2013 r. o cudzoziemcach (Dz.U. z 2023 r. poz. 519, 185 i 547), lub w związku z uzyskaniem w Rzeczypospolitej Polskiej statusu uchodźcy lub ochrony uzupełniającej,
b) w związku z uzyskaniem w Rzeczypospolitej Polskiej zgody na pobyt ze względów humanitarnych lub zgody na pobyt tolerowany - w formie schronienia, posiłku, niezbędnego ubrania oraz zasiłku celowego;
3) mającym miejsce zamieszkania i przebywającym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej obywatelom państw członkowskich Unii Europejskiej, państw członkowskich Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - stron umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym lub Konfederacji Szwajcarskiej oraz członkom ich rodzin w rozumieniu art. 2 pkt 4 ustawy z dnia 14 lipca 2006 r. o wjeździe na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, pobycie oraz wyjeździe z tego terytorium obywateli państw członkowskich Unii Europejskiej i członków ich rodzin (Dz.U. z 2021 r. poz. 1697 oraz z 2023 r. poz. 547), posiadającym prawo pobytu lub prawo stałego pobytu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 17 sty 2024, 11:35

ja jestem po szkoleniu i nie żałuję że je odbyłam, przynajmniej wątpliwości mam rozwiane :)
lusia&lusia
Referent
Od: 27 sty 2017, 20:26
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Napisano: 17 sty 2024, 11:47

Tom. pisze:
17 sty 2024, 10:32
po to jest ustawa, żeby ją stosować... jeśli dla ciebie większą moc mają treści na forum niż w ustawie to masz
4. Jeżeli umowy międzynarodowe nie stanowią inaczej, dodatek osłonowy przysługuje:
1) osobom posiadającym obywatelstwo polskie mającym miejsce zamieszkania i przebywającym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej;
2) cudzoziemcom mającym miejsce zamieszkania i przebywającym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej:
a) na podstawie zezwolenia na pobyt stały, zezwolenia na pobyt rezydenta długoterminowego Unii Europejskiej, zezwolenia na pobyt czasowy udzielonego w związku z okolicznością, o której mowa w art. 159 ust. 1 pkt 1 lit. c lub d lub w art. 186 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 12 grudnia 2013 r. o cudzoziemcach (Dz.U. z 2023 r. poz. 519, 185 i 547), lub w związku z uzyskaniem w Rzeczypospolitej Polskiej statusu uchodźcy lub ochrony uzupełniającej,
b) w związku z uzyskaniem w Rzeczypospolitej Polskiej zgody na pobyt ze względów humanitarnych lub zgody na pobyt tolerowany - w formie schronienia, posiłku, niezbędnego ubrania oraz zasiłku celowego;
3) mającym miejsce zamieszkania i przebywającym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej obywatelom państw członkowskich Unii Europejskiej, państw członkowskich Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - stron umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym lub Konfederacji Szwajcarskiej oraz członkom ich rodzin w rozumieniu art. 2 pkt 4 ustawy z dnia 14 lipca 2006 r. o wjeździe na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, pobycie oraz wyjeździe z tego terytorium obywateli państw członkowskich Unii Europejskiej i członków ich rodzin (Dz.U. z 2021 r. poz. 1697 oraz z 2023 r. poz. 547), posiadającym prawo pobytu lub prawo stałego pobytu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
Jesteś bardzo nieprzyjemny, arogancki w ogóle nie pomocy , potrafisz tylko oceniać tu nas i grozić banem :evil: :shock:
lusia&lusia
Referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Napisano: 17 sty 2024, 12:13

@Tom.
Jesteś bardzo nieprzyjemny, arogancki w ogóle nie pomocy , potrafisz tylko oceniać tu nas i grozić banem
W sumie to dobry materiał na tekst do stopki xD
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 17 sty 2024, 12:16

jest tekst ujednolicony ze zmianami
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDe ... 0220000001
Anna
Cerkiewne
Starszy referent
Od: 29 kwie 2020, 12:19
Zajmuję się: siedzę sobie

Napisano: 17 sty 2024, 12:17

Jesteś bardzo nieprzyjemny, arogancki w ogóle nie pomocy , potrafisz tylko oceniać tu nas i grozić banem :evil: :shock:

Dawno się tak nie uśmiałam jak z tego :D :lol: :D
Ja tam jestem wdzięczna za każdą poradę w każdej postaci
Violla
Starszy referent
Od: 17 gru 2015, 15:16
Zajmuję się:

Napisano: 17 sty 2024, 12:28

przyjmuję krytykę ale z tymi banami to jakaś aberracja :twisted: nie pamiętam kiedy ostatnio banem kogoś straszyłem :lol:
Korowiow pisze:
17 sty 2024, 12:13
@Tom.
Jesteś bardzo nieprzyjemny, arogancki w ogóle nie pomocy , potrafisz tylko oceniać tu nas i grozić banem
W sumie to dobry materiał na tekst do stopki xD
mission completed :mrgreen:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 17 sty 2024, 12:35

@Tom.

O jak zgniłem xD
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 17 sty 2024, 13:00

przyjmuję krytykę ale z tymi banami to jakaś aberracja :twisted: nie pamiętam kiedy ostatnio banem kogoś straszyłem :lol:

nie tak dawno - mnie :o :lol:

Re: osłonowy - i jest projekt w sejmie
Post autor: Tom. » 08 sty 2024, 15:29

nie i już kurde było na ten temat pisane w 2022 dużo, jak znowu się będą pojawiać takie pytania to będą bany latać :twisted:
przy miejskiej sieci w ceeb będzie "sieć", nie "węgiel"
lusia&lusia
Referent

Strona 17 z 20    [ Posty: 193 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x