osoba korzystająca ze świadczeń pomocy społecznej - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 14 lip 2015, 11:48

Witajcie. Powiedzcie mi czy ktoś z was korzysta z zapisu art. 90n ust. 5 tzn. jeśli rodzina korzysta ze świadczeń pieniężnych pomocy społecznej to może nie przedkładać zaświadczeń/oświadczeń o dochodach tylko wystarczy zaświadczenie o korzystaniu ze świadczeń pomocy społecznej?
Zastanawiam się nad tym bo może być tak, że rodzina która korzysta z pomocy społecznej ale po doliczeniu do dochodu rodziny zasiłku okresowego to już się na stypendium nie łapie. a jakbym tylko patrzyła na jej zaświadczenie o korzystaniu z pomocy społecznej to by się łapała. Może to jest jakaś pomyłka i nie nalezy brać pod uwagę kwot zasiłków celowych?
co o tym myślicie?
Ewka@

Napisano: 14 lip 2015, 11:49

Podpowiedzcie gdzie napisać zapytanie w tej sprawie?
Ewka@

Napisano: 14 lip 2015, 12:48

??? nikt nic
Ewka@

Napisano: 14 lip 2015, 13:16

Ja osobiście nie biore od ludzi takichzaświadczeń ale sama przygotowuje sobie tabelkę w której wypisane sa wszystkie rodzaje świadczeń które powinno brać sie pod uwagę przy przeliczaniu dochodu i ludzie mi sami wpisują kwoty albo sama to robię ale tak czy tak sprawdzam czy wpisali poprawne kwoty, a jeżeli chodzi o zasiłek celowy to nie bierzemy go pod uwagę do przeliczania dochodów
stypendium 2015

Napisano: 14 lip 2015, 14:31

mała pomyłka chodził mi oczywiście o zasiłki okresowe z pomocy społecznej :)
Ewka@

Napisano: 15 lip 2015, 9:10

Jeżeli chodzi o okresowe to wliczamy oczywiście do dochodów
stypendium 2015

Napisano: 15 lip 2015, 10:08

my tez wliczamy. i niestety czasem powoduje to odmowę bo przekracza dochód z okresówką
Natalia--

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x