osoba nie kwalifikuje się nawet z/z jaka decyzja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 lut 2016, 12:24

Witam przeliczyłam panią i nie kwalifikuje się z/z dochód wynosi - ( różnica między dochodem m-c a kryt. dochodowym 887,00 zł, przysługujące zasiłki i dod. 473,67 = - 413,34 zł. Jaka mam wydać decyzję ? z uzasadnieniem z/z, czy zwykłą odmowę z przekroczenia
Adula

Napisano: 17 lut 2016, 12:38

Adula pisze:Witam przeliczyłam panią i nie kwalifikuje się z/z dochód wynosi - ( różnica między dochodem m-c a kryt. dochodowym 887,00 zł, przysługujące zasiłki i dod. 473,67 = - 413,34 zł. Jaka mam wydać decyzję ? z uzasadnieniem z/z, czy zwykłą odmowę z przekroczenia
Mam ten sam problem 2 dec. odmowne bo nawet Zzaz sie nie łapia. Wskoczyła mi tebelka z wyliczeniami wiec spróbuje opracowac sobie decyzje w domu pod kontem Zza Z
julka@@

Napisano: 17 lut 2016, 14:26

może ktoś miał taki przypadek i podpowie jak to zrobić. ja myślę, żeby zastosować do tego uzasadnienie odmowy z/z , ale czy dobrze myślę?
Adula

Napisano: 17 lut 2016, 14:50

Ja cytuję art5 ust1, ust 3,3ai 3b i 3c . I opisuję że suma zasiłków i dodatków znacznie przekracza , tabeli nie wstawiam.
jakaja

Napisano: 17 lut 2016, 15:02

a mam jeszcze taki przypadek pan ma przyznaje świadczenia rodzinne przyniósł mi dochód uzyskany i po przeliczeniu nie kwalifikuje się nawet na z/z . Jak u Państwa robicie czy jak jest d. uzyskany ( zaświadczenie o dochodzie ), czy petenci dodatkowy wniosek wam składają na zmianę sytuacji życiowej przeliczacie na nowo dochód i jak przekracza nawet z/z i wtedy wydajecie decyzję uchylającą z/z.
Adula

Napisano: 17 lut 2016, 15:14

dochód uzyskany, a odmowa o której mowa , na podstawie zł za zł, bo już nie ma z przekroczenia.
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x