Osoba nie zgłasza się w celu złożenia oświadczenia - Stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 24 kwie 2014, 11:36

Witam.
Mam problem z jedną osobą, nie zgłasza się w celu złożenia oświadczenia do zmiany decyzji.
Kiedy dzwonię nie odbiera.
Kiedy wysyłam wezwanie, nie przychodzi.

Czy żeby być krytym, wystarczy wezwanie jej z jakimś terminem, z jednoczesnym dopiskiem iż nie stawienie się w/w terminie skutkować będzie pozostawieniem decyzji przyznającej stypendium w jej pierwotnej formie?
Ewa122

Napisano: 24 kwie 2014, 12:01

Ja właśnie tak zrobiłam, żeby mieć podkładkę że taka osoba została poinformowana o możliwości zmiany decyzji na dłuższy okres.
ekb

Napisano: 24 kwie 2014, 14:16

Skoro nie odbiera ani listów ani telefonu to śmiem myśleć, że siedzi za granicą i pracuje na niskie dochody... :lol:
jadziunia

Napisano: 25 kwie 2014, 10:04

Witam!
Mam pytanie - Jak wygląda u Was pismo w sprawie wezwania do złożenia oświadczenia w sprawie wyrażenia zgody na zmianę decyzji? Proszę o pomoc.
Ewelina1213

Napisano: 25 kwie 2014, 10:50

Ewa122 pisze:Czy żeby być krytym, wystarczy wezwanie jej z jakimś terminem, z jednoczesnym dopiskiem iż nie stawienie się w/w terminie skutkować będzie pozostawieniem decyzji przyznającej stypendium w jej pierwotnej formie?

A jaką masz podstawę prawną do tego, zeby pisać, ze nie stawienie się wywoła jakieś skutki?
kamilakolo

Napisano: 25 kwie 2014, 10:54

No właśnie nie mam żadnej.....ale kilka osób nie reaguje na prośby telefoniczne w tej sprawie. a zgoda musi być tak? bo jak inaczej wydam decyzję zmieniającą?
Ewelina1213

Napisano: 25 kwie 2014, 11:01

Mam podobną sytuację, jednak nie wysyłam wezwań, bo nie będę miała podstawy do odmowy. Zgodnie z art. 90 o ust. 1 to na rodzicach ucznia ciąży obowiązek powiadomienia organu o ustaniu przyczyn, które stanowiły podstawę do przyznania stypendium. Dlatego jeżeli nikt nic nie zgłaszał wydajemy dec. przyznającą na II semestr.
kamilakolo
Stażysta
Od: 25 kwie 2014, 10:52
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2014, 12:06

Też tak myślałam żeby zrobić ale większość mi wyraziła zgodę na wydanie drugiej decyzji ,a pozostali bez zgody mają dostać ?
Ewelina1213

Napisano: 25 kwie 2014, 12:11

U nas wydajemy 2 osobne decyzje na kazdy semestr, wiec nie bierzemy zgody na zmiane decyzji. Jeżeli w międzyczasie nastąpi zmiana sytuacji dochodowej i rodzina przekracza kryterium to wydajemy dec. odmowną n drugi semestr.
kamilakolo
Stażysta
Od: 25 kwie 2014, 10:52
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2014, 12:17

A co zrobilibyście w takiej sytuacji: przyszła Pani, która miała przyznane stypendium szkolne od września do grudnia. W chwili obecnej od stycznia pracuje przez co nie jest już uprawiona do otrzymania stypendium ale co 2 tygodnie dostaje umowy tymczasowe z pracy i nie wiadomo co będzie za kolejne 2 tygodnie czy będzie pracowała czy nie. Co zrobić czy od razu wydać decyzje odmowną???
Ewelina1213

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x