Mam taką pełnoletnią osobę która złożyła mi wniosek na FA i dołączyła zaświadczenie z policealnej szkoły że jest słuchaczem I semestru "Technik usług kosmetycznych" i wzięłam sobie jej teczkę i patrzę a z tamtego roku tez jest zaświadczenie z tej samej szkoły że jest uczniem I semestru "technik usług kosmetycznych"...wychodzi na to że tylko zapisuje się do szkoły aby brać fundusz, czy możemy coś w tej sytuacji zrobić czy nic, może ktoś miał taką sytuację
Jak masz wątpliwości to wystąp do szkoły o potwierdzenie, że w danym roku szkolnym była uczniem/słuchaczem. Jeżeli twoje obawy się potwierdzasz robisz nienależnie pobrane świadczenia
Jak masz wątpliwości to wystąp do szkoły o potwierdzenie, że w danym roku szkolnym była uczniem/słuchaczem. Jeżeli twoje obawy się potwierdzasz robisz nienależnie pobrane świadczenia
U mnie właśnie taki przypadek z tym, że co roku pełnoletni "x" jest na pierwszym roku studiów. Wystąpiła do uczelni i wyszło, że został skreślony w lutym. Nienależnie pobrane wołać rozumiem od marca?