Osoba rozwiedziona- czy jest wymóg alimentów
Re: Osoba rozwiedziona- czy jest wymóg alimentów
hym? bo ja mam przypadek ze pani sie rozwiodła i w 2015 roku ma zasadzone wyrokiem alimenty? oczywiscie dostaje do ręki? i co mam je liczyć do dochodu ? skoro w katalogu dochodów uzyskanych ich nie ma??? czy dopiero w roku bazowym? bo tak na dobrą sprawę jakby kobitka się sama nie przyznała? to i tak bym jej nie policzyła...!a teraz już nie wiem co robic jedni mówią nie liczyć ? ale Pani z infolini mówi że liczyć!
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
myślę że nie ma męża już, to i nie ma jego dochodów z 2014 roku. Ale alimenty z 2015 nie są dochodem uzyskanym. Jednego i drugiego sie nie liczy.
"Gdyby ludzie zastanawiali się nad jedną trzecią tego, o czym mówią, świat byłby rajem" Carlos Ruiz Zafón
pouczenie w tym zakresie jest we wniosku 500+, jak wół informacja w tym zakresie jest nawet w podreczniku dla samorządów, a tu jak zwykle ciemność, bezmózgowie i brak umiejetności nawet czytania w jezyku polskim
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
O jak miło, ze ktoś tak ładnie i po polsku tłumaczy.olxx pisze:pouczenie w tym zakresie jest we wniosku 500+, jak wół informacja w tym zakresie jest nawet w podreczniku dla samorządów, a tu jak zwykle ciemność, bezmózgowie i brak umiejetności nawet czytania w jezyku polskim
spasiba, danke itp każdy zrozumie jak chce...
"Gdyby ludzie zastanawiali się nad jedną trzecią tego, o czym mówią, świat byłby rajem" Carlos Ruiz Zafón
Oprócz Osoba rozwiedziona- czy jest wymóg alimentów - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
jak utracić?
Wniosek na II dziecko i kolejne
Rodzina zastępcza
500
zlecenia
baza pesel
jak liczyć 3 miesiące?
pokrewieństwo w rodzinie
Rodzinne a 500plus
TOP-TEAM a 500+
ODWOŁANIE
Dziecko w pieczy a 500+