ośrodek występuje o informacje do innego ośrodka? ELMER i in - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 gru 2016, 15:46

Witam,

został mi przekazany wniosek wg właściwości wraz z dokumentacją. Wśród dokumentacji m.in dec. przyznająca świadczenie 500+ na jedno dziecko i druga decyzja uchylająca świadczenie od 01.08.2016r. Ośrodek wydał decyzje bez kompletu dokumentów, bez uwzględnienia utrat i uzysków. Pozyskałam dane z Empatii (ZUS), wyszły mi okresy zatrudnienia i występowałam o dokumenty do pracodawców potwierdzające uzysk i utratę (Wnioskodawczyni nie mogła mi tego dostarczyć bo jest w trakcie sprawy rozwodowej i żyje w konflikcie z mężem). Okazało się, że dochód przekracza, wydała dec. odmowną, więc Pani odwołała się do SKO. SKO utrzymało naszą decyzję w mocy i telefonicznie poinformowało poprzedni ośrodek o nienależnie pobranych świadczeniach.

I teraz Pani z tamtego Ośrodka wydzwania i prosi o udostępnienie dokumentów, które ja sama pozyskałam od pracodawców. MA wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych.
Moje pytanie brzmi: czy i na jakiej podstawie mogę jej odmówić udostępnienia takich dokumentów??

A drugie pytanie: jak dostajecie wniosek wg właściwości z dec. przyznającą świadczenia i pismem że wypłata została wstrzymana ze względu na zmianę miejsca zamieszkania ale ośrodek nie uchylił świadczeń to wydajecie swoją decyzję czy wypłacacie na podstawie dec. przyznającej poprzedniego ośrodka.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2016, 11:14 przez nowa500, łącznie zmieniany 1 raz.
nowa500
Stażysta
Od: 23 lut 2016, 15:10
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2016, 10:50

nikt wie wie?
nowa500
Stażysta
Od: 23 lut 2016, 15:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU