czy Ktoś z was składa oświadczenie majątkowe za 2015 rok w związku z podpisywaniem decyzji w razie nieobecności kierownika.
Proszę o odpowiedź i jakie przepisy?
Radny, wójt, zastępca wójta, sekretarz gminy, skarbnik gminy, kierownik jednostki organizacyjnej gminy, osoba zarządzająca i członek organu zarządzającego gminną osobą prawną oraz osoba wydająca decyzje administracyjne w imieniu wójta są obowiązani do złożenia oświadczenia o swoim stanie majątkowym na podstawie art. 24h ustawy z dnia 8 marca 1990 roku o samorządzie gminnym (tekst jednolity Dz. U. z 2001 r., Nr 142, poz. 1591 z późn. zm.)
Ja składam, jako osoba upoważniona przez burmistrza do wydawania decyzji.
KROPKA 86 - powiedz mi jeszcze czy to mam dostać informację w tej sprawie na piśmie tak jak upoważnienie czy z urzędu mam to oświadczenie złożyć.
Dziękuję
Pierwszy raz to będę robić i czy są odpowiednie druki skąd je wziąć??
ja oświadczam już kilka dobrych lat i nigdy żadnej informacji mi nikt nie dawał - po prostu z urzędu to robię. u nas druki oświadczeń są do pobrania na stronie Biuletynu Informacji Publicznej, więc radziłabym poszukać na stronce lub zapytać w urzędzie gdzie takie druki zdobyć. Do tego dołączyć trzeba kopie pit 37, a oświadczenie składam w 2 egzemplarzach.