p o mo z c i e p r o s z ę - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 11 gru 2013, 9:16

jestem na stażu Pani Kier wierzy we mnie i prosi o inormacje żebym stworzył dla wnioskodawcow o Dod Energetycznym Prosze wrzuccie tu informacje taka Będe wdzięczny dzieki za spelnienie
~SŁAWEK

Napisano: 11 gru 2013, 9:48

pani kier to jakas fanatyczka religijna bo nie wiadomo co ty chcesz ?
~giaur

Napisano: 11 gru 2013, 10:03

mam \"po płotach \" porozwieszać informację dla mieszkańców ze od stycznia przysługuje DOD ENERGET
~SŁAWEK

Napisano: 11 gru 2013, 10:16

Od 1 stycznia 2014 r. gminy będą wypłacały nowe świadczenie jakim jest DODATEK ENERGETYCZNY.

Jest to nowa forma wsparcia, którą wprowadziła ustawa z 26 lipca 2013 r. o zmianie ustawy prawo energetyczne oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2013 r., poz. 984).

Zgodnie z nowymi przepisami dodatek energetyczny będzie przysługiwał odbiorcom wrażliwym energii elektrycznej czyli osobom, :

- którym przyznano dodatek mieszkaniowy w rozumieniu art. 2 ust. 1 ustawy z dnia 21 czerwca 2001 r. o dodatkach mieszkaniowych (Dz. U. z 2013 r., poz. 966 ze zm.),

- które są stroną umowy kompleksowej lub umowy sprzedaży energii elektrycznej zawartej z przedsiębiorstwem energetycznym

- zamieszkują w miejscu dostarczania energii.

Dodatek energetyczny będzie przyznawał wójt, burmistrz lub prezydent miasta, w drodze decyzji, na wniosek odbiorcy wrażliwego energii elektrycznej, do którego należy dołączyć kopię umowy kompleksowej lub umowy sprzedaży energii elektrycznej. Dodatek będzie wypłacany do dnia 10 każdego miesiąca z góry, z wyjątkiem miesiąca stycznia, w którym dodatek energetyczny wypłacany będzie do dnia 30 stycznia danego roku. Dodatek energetyczny wynosić będzie miesięcznie 1/12 kwoty rocznej dodatku energetycznego ogłaszanej przez ministra właściwego do spraw gospodarki.

Zgodnie z obwieszczeniem ministra gospodarki z dnia 28 listopada 2013 r. poz. 963 wysokość dodatku energetycznego obowiązującego od dnia 1 stycznia 2014 r. do 30 kwietnia 2014 r. wynosi dla gospodarstwa:

1. prowadzonego przez osobę samotną - 11,36 zł/miesiąc;

2. składającego się z 2 do 4 osób - 15,77 zł/miesiąc;

3. składającego się z co najmniej 5 osób - 18,93 zł/miesiąc.

Wnioski o przyznanie dodatku energetycznego można pobrać i składać w biurze .. ul. ..
~Jola

Napisano: 11 gru 2013, 10:43

Jolu kochana jedyna Bardzo bardzo bardzo jestem wdzięczny dzieki pozdrawiam wszystkiego najlepszego życze dzieki miłego dnia
~SŁAWEK

Napisano: 11 gru 2013, 10:50

tylko sławek pamientaj że jest ustawa o utrzymaniu czystości i porządku w gminie oraz art. 145 kodeksu wykroczeń i za wieszanie byle gdzie jakiejś makulatury możesz zarobić 500 zł za zaśmiecanie ;)))))
~małe ww

Napisano: 11 gru 2013, 10:58

hihhihi biedaczek sie nalata po słupach...;)
~kmf

Napisano: 11 gru 2013, 11:01

Wystarczy info na stronie www urzędu i Informacja papierowa w gablocie urzędu oraz słowne informowanie osób przychodzących po wnioski na DM - ale jeśli to polecenie służbowe to nie ma rady...
~Jola

Napisano: 11 gru 2013, 15:49

ja juz nawet poroznosiłem Tu maja 40tu w okolicy tzn porozwoziłem rowerem Zostałomi 11 do doreczenia ale to inny kier gminy Jutro skocze Jejku to najlepszy dzięń tak sobie fruwac po polach
~SŁAWEK

Napisano: 11 gru 2013, 15:50

slawek daj namiar do siebie :)
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem