Paczki Świąteczne z GOPS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 gru 2015, 14:32

Witam, mam pytanie odnośnie róznic w działalności GOPS i MOPS. U nas w mieście (Lidzbark Warmiński) osoby, które otrzymują bezpłatne obiady dla dzieci w szkołach otrzymują także z MOPS'u paczki świąteczne. Natomiast osoby mieszkające na wsi (graniczącej z naszym miastem) które także otrzymują obiady dla dzieci w szkołach (tyle, że z GOPS) juz takich paczek świątecznych nie otrzymują.... dlaczego? Ustawa obowiązuje ta sama zatem dlaczego MOPS oferuje podopiecznym bezpłatne jabłka, soki czy paczki a GOPS już takiej pomocy nie przewiduje... kryterium dochodowe takie samo, wnioski takie same... różnica polega tylko na miejscu zamieszkania - miasto czy "pod miastem", wg mnie dziwne i nie wiem czy zgodne z prawem...
Prosze o wyjasnienie, z góry dziękuję !
Mama 3 dzieci

Napisano: 18 gru 2015, 14:35

zgodne z prawem... im gmina bogatsza tym więcej pomocy ma do zaoferowania bo ma więcej pieniędzy na zasiłki
~o~

Napisano: 18 gru 2015, 14:39

Czyli mimo, iż oba urzędy znajdują się w tym samym mieście to dysponuja różnymi kwotami i w związku z tym mogą różnie traktować podopiecznych, ok, dziękuję za odpowiedź :) Pozdrawiam !
Mama 3 dzieci

Napisano: 20 gru 2015, 20:37

To są jakieś paczki z GOPS????
Moje dzieci mają dożywianie już drugi rok i żadnej paczki nie dostały. Nie słyszałam nawet żeby inne dzieci w moim mieście dostały. Czy te paczki to taka niespodzianka od władz w związku z dysponowaniem wolnymi środkami?
Maria55

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x