Pan w śpiączce kto może złożyć wniosek - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 21 gru 2016, 15:04

Albo siostra niech się nie patyczkuje, tylko wsadzi pisadło do ręki i poprowadzi tę rękę w celu złozenia podpisu na wniosku.
Jak cymbały z wiejskiej, żyjace w oderwaniu od rzeczywistosci nie potrafia ustanowic odpowiednich przepisów chroniących takie osoby, to trzeba próbowac sobie radzić róznymi sposobami..
m&m

Napisano: 22 gru 2016, 11:47

m&m pisze:Albo siostra niech się nie patyczkuje, tylko wsadzi pisadło do ręki i poprowadzi tę rękę w celu złozenia podpisu na wniosku.
Przy okazji niech "podpisze" tez testament i czeki in blanco.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 22 gru 2016, 12:04

wystarczy wniosek. Jeśli głąby nie umieją stworzyc odpowiednich regulacji, to ludzie muszą sobie jakos radzic.
Osoba nie jest w stanie odebrac emerytury , to najlepiej niech zdycha z głodu przez ponad pół roku albo rok dopóki nie zostanie ubezwłasnowolniona. A ta wstrzymana zaległa emerytura nie bedzie sie jej nalezała, no to państwo ma okazje zaoszczedzic chociaz na jej nieszcześciu.
m&m

Napisano: 22 gru 2016, 12:27

m&m bredzisz i przeginasz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 gru 2016, 12:51

Zdaje ci się, że przeginam.
gdybym ja nie posunęłasie do małego naciagnięcia, moja mama płaciła by dzisiaj podatek za spadek po zmarłym mężu.
I myslę, ze macie sytuację analogiczną jak z orzeczeniem niepełnosprawności panu. Z wnioskiem o ustalenie stopnia niepełnosprawnosci tez musi wystąpić sama osoba zainteresowana albo jej przedstawiciel ustawowy. W tym przypadku wystapił o to szpitali co do tego nie mieli żadnych obiekcji.
Z reszta moja mama tez nie występowała sama o ustalenie stopnia niepełnosprawności, bo nie wiedziała nawet z czym i jak sie to je. Myslisz, ze wiedziała co podpisuje trzema literami na pół strony wniosku, czy tez na na badanie.
To brak odpowiednich unormować zmusza nas rodziny do szukania wyjścia i takiego naciagania faktów, bo bez tego bysmy się nie ruszyli. A proces ubezwłasnowonienia jest nie tylko kosztowny ale i ciągnie sie długu i jego sie nie da w żadnen sposób przyspieszyc. Musi trwać tyle samo czasu i byc oparty na tych samych zasadach co w przypadku osoby, co do której mogą być duże wątpliwosci odnośnie ubezwłasnowolnienia.
m&m

Napisano: 22 gru 2016, 12:54

Tak, Elmer widać od razu, ze nie zajmowałeś się sprawami takiej osoby, bo w przeciwnym wypadku byś dobrze wiedział czym to jest.
m&m

Napisano: 22 gru 2016, 12:58

m&m pisze:Zdaje ci się, że przeginam.
gdybym ja nie posunęłasie do małego naciagnięcia, moja mama płaciła by dzisiaj podatek za spadek po zmarłym mężu.
Czy za takie "naciagnięcie" nie grozi czasem do 3 lat?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 22 gru 2016, 13:02

M&M to co proponujesz to nakłanianie do przestępstwa. Sama tak robisz?- Twoja sprawa. Tylko się nie zdziw jak kiedyś odpowiedzialność za to poniesiesz.
kasiaelle

Napisano: 22 gru 2016, 13:07

ludek pisze: Czy za takie "naciagnięcie" nie grozi czasem do 3 lat?
Nawet piątkę można za to złapać ;)
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 22 gru 2016, 13:11

ludek pisze:
Czy za takie "naciagnięcie" nie grozi czasem do 3 lat?
e to takich małych grzeszków zebrało by mi się na ok. 20lat. Bo pewnie nakłonienie osoby do udzielenia mi pełnomocnictwa do pobierania emerytury to więcej niz 3 lata.Co prawda we wszystkim kierowałam się dobrymi intencjami. Ale jak np. przy ustaleniu stopnia niepełnosprawności kierowałam się tez osiąganiem korzysci materialnych w postaci świadczenia pielegnacyjnego.
Także mozesz mnie zgłosić odpowiednim organom od razu z uzasadnieniem moich przewinień.
m&m

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x