Witam, chciałabym opanować swoją panikę i innych:) skupmy się razem i wymieńmy poglądy na tema nowej ustawy? Ja jestem na etapie że została dopiero podpisana i nic więcej. Następnie czekamy na ogłoszenie w dzień ogłoszenia wchodzą w życie art. 2 pkt 17 i 18 i nic więcej? Pokierujcie mądre głowy czy dobrze myśle?
"ustawa wchodzi w zycie po upływie 14 od dnia ogłoszenia z wyjątkiem art. 2 i art. 3 pkt 2 które wchodzxą w życie po upływie 6 miesiecy od dnia ogłoszenia".
tak podpisana nie ogłoszona ustawa wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia z wyjątkiem art. 1 pkt 1 lit. c i d, art. 3 pkt 1 i art 4 które wchodzą w życie z dniem ogłoszenia
Ale pamiętajcie że jest ogłoszona ustawa z dnia 24 lipca 2015 o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych oraz niektórych innych ustaw ogłoszona 21 08.2015 r. i wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2016 r. a te co po upływie 14 dni czyli od 04.09.2015 r. to zmiana w naszej ustawie w art. 2 w pkt 17 i w pkt 18
ELMER chętnie bym piwo wypiła ale dobre a nie to co sobie nawarzę przez niewiedzę:)
interesuje mnie też podział wpłaconej kasy przez komornika tzn. art 1026 sumę zalicza się przede wszystkim na koszty postępowania, następnie na odsetki, a w końcu na sumę dłużną - to co to znaczy że jak wprowadzam kaskę i program mi dzieli z automatu trochę na odsetki i trochę na n.g. to teraz będzie inaczej?