Panna z dzieckiem (uznanym)

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
nick_1

Panna z dzieckiem (uznanym)

Post autor: nick_1 »

zgłupiałam.. pann z dzieckiem może ubiegac sie o 500 plus jeśli twierdzi że nie mieszka z ojcem dziecka(dziecko jest uznane) nie ma alimentów zasądzonych. wpisze skład rodziny siebie i dziecko?
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Panna z dzieckiem (uznanym)

Post autor: 6i9 »

Może
ggbyvu

Post autor: ggbyvu »

A czy w tym przypadku będzie brany dochód tatusia?
Awatar użytkownika
nitka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nitka »

Jeśli nie będzie go w składzie rodziny, to i dochodu jego nie będzie przecież :)
m&m

Post autor: m&m »

Coś ten PiS za bardzo uwierzył w niepokalane poczęcie.
Namnoży siś tych Maryi pannów, ze ho, ho.
zulek
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: zulek »

a który artykuł ustawy o tym mówi, że może sama złożyć?
dada

Post autor: dada »

A czego wy się tak dziwicie ? Ja jestem panną i nie mieszkam z ojcem praktycznie od urodzenia dziecka które ma 7 lat, on ma swoje życie i swój dom to niby dlaczego taka matka miałaby dochód ojca dziecka uwzględniać jak nie ma z nim nic do czynienia ?
m&m

Ale niektóre mieszkają wspólnie z ojcem swojego dziecka i wspólnie je wychowują.
Ale nawet jak nie mieszka, to o alimenty na pewno wystąpiła, a nie to że ani alimentów ani jego dochodów.
dada

Post autor: dada »

Masz rację, niektóre z ojcem mieszkają ale ja przykładowo z ojcem nie mieszkam, dochodów jego nie znam i alimentów nie mam z przyczyn niestety osobistych i tak też bywa ...
m&m

dada pisze:Masz rację, niektóre z ojcem mieszkają ale ja przykładowo z ojcem nie mieszkam, dochodów jego nie znam i alimentów nie mam z przyczyn niestety osobistych i tak też bywa ...
Jeżeli takie przypadki się zdarzają to są jednak bardzo sporadyczne.
ODPOWIEDZ