Pasek z niemieckim wynagrodzeniem - jak obliczyć dochód - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 lip 2019, 7:06

Dostałam wczoraj od wnioskodawczyni pasek z rozliczeniem z niemieckiego zakładu pracy, w którym pracował jej mąż. Znalazłam przykładowy przetłumaczony pasek w internecie, jednak nie wiem które kwoty brać pod uwagę przy wyliczeniu dochodu. Czy znajdzie się jakaś dusza, która spróbowałaby mi pomóc? ;) Chodzi o coś takiego: https://zeitmann.pl/wp-content/uploads/2 ... zeniem.pdf
Nowa_94
Praktykant
Od: 06 lut 2019, 11:23
Zajmuję się: Referent ds. dodatków mieszkaniowych i Karty Dużej Rodziny

Napisano: 26 lip 2019, 10:43

Moim zdaniem dokument zagraniczny powinien być przetłumaczony skoro ma służyć organowi polskiemu. Możesz też poprosić o oświadczenie gdzie sami zainteresowani oświadczą jakie otrzymali zarobki. Oczywiście oświadczenie pod odpowiedzialnością karną.
simoncat_28
Praktykant
Od: 07 cze 2019, 9:53
Zajmuję się: DM/DE/ST/KDR

Napisano: 26 lip 2019, 13:09

Nowa94 po pierwsze to zakryj dane osobowe w udostępnianym dokumencie bo możesz mieć kłopoty.
Po drugie poproś o oświadczenie jaką kwotę w przeliczeniu na złotówki babka otrzymała w interesującym Cie okresie. W Niemczech są inne składki itd. Radziłbym abyś sama tego nie wyliczała.
Fantomas
Referent
Od: 31 mar 2017, 8:24
Zajmuję się: DM i DE

Napisano: 29 lip 2019, 7:23

Fantomas pisze:Nowa94 po pierwsze to zakryj dane osobowe w udostępnianym dokumencie bo możesz mieć kłopoty.
Po drugie poproś o oświadczenie jaką kwotę w przeliczeniu na złotówki babka otrzymała w interesującym Cie okresie. W Niemczech są inne składki itd. Radziłbym abyś sama tego nie wyliczała.
Pasek jest tylko przykładem z internetu, nie ma na nim żadnych autentycznych danych, więc raczej wszystko zgodnie z prawem ;) W sumie racja, nie pomyślałam o złożeniu oświadczenia. Dzięki za pomoc :)
Nowa_94
Praktykant
Od: 06 lut 2019, 11:23
Zajmuję się: Referent ds. dodatków mieszkaniowych i Karty Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x