Pełne - złotek - pełne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 paź 2022, 8:18

Od początku okresu - pełne. Potem od marca 2022 - złot. Teraz orzeczenie z cofką od czerwca 2022 r. - pełne.
System ładnie liczy "dopłaty" do pełnych kwot za okres od czerwca, ale gubi się przy fantastycznym RRS w miniratkach, które były płacone od marca. Gubi albo i nie gubi, bo sam już nie wiem kurczę, jak mawiał śp. Bohdan Smoleń. Jeśli od marca było 4,74 zeta miniratki, a październik mamy niewypłacony, to czy powinienem policzyć teraz różnicę - 100 zeta - wszystkie miniratki od marca (bez X 2022 r.), czy też 100 zeta - miniratki RRS od czerwca (bo wtedy wracają pełne kwoty) jak robi system??
Wskażcie dobre ludzie kierunek, a ja idę "kopać" węgiel :P
Bazyl
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 11:08
Zajmuję się:

Napisano: 27 paź 2022, 9:24

To jeszcze drugi gwozdek:
Do września złot za złot. W październiku kończyło się orzeczenie, więc kwoty spadały, bo kryterium inne i nie ma dodatku rehab. Nowe orzeczenie, robię zmianę w całości, bo przy przekroczeniu się nie da inaczej (przekroczenie jest nawet przy 764 zł kryterium). Rozumiem, że skoro składowe oprócz dodatku rehab się nie zmieniły, to kwota powinna być taka jak np. w czerwcu? Bo system liczy złotówkę, gdzie dojazdy liczy 11,50 zł, a nie 57,50 zł jak wg mnie powinien. Jak powinno być poprawnie?
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 27 paź 2022, 10:04

Jakieś sugestie jak to ogarniać w systemie Sygnity? Pomaga zmiana daty wniosku na taką, żeby zmiana obejmowała całość okresu, której dotyczy, ale co potem? Zapisać co wyliczyć i zmieniać kwoty z palca? :( RA-TU-NKU!
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x