pełnomocnictwo do wszczynania i przyłączania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 02 paź 2015, 14:01

czy waszym zdaniem do wszczęcia i przyłączenia wystarczające jest upoważnienie organu z 8b naszej ustawy?
olgierd

Napisano: 02 paź 2015, 14:26

dla mnie tak wystarczające.
Natalka

Napisano: 04 paź 2015, 15:00

Art. 8b dotyczy organu własciwego dłużnika i upoważanienia do prowadzenia działań wobec dłużnika.
Kompletnie nie dotyczy organu własciwego wierzyciela i nowego obowiazku organu wierzyciela tj. wniosków o wszczecie egzekucji sądowej zwrotu fa i wniosków o przyłaczenie się z egzekucją zwrotu fa do egzekucji alimentów prowadzonej przez komornika sądowego.

Trzeba nie potrafic czytać zeby bredzic ze art. 8b jest podstawą do upowaznienia do wystepowania do komornika sadowego z wnioskami o wszczęcie egzekucji sadowej lub wnioskami o przyłaczenie sie do egzekucji sądowej.
Art. 12 ust. 2 jest do tego podstawa bo dochodzenie zwrotów fa i odsetek to część postępowania w sprawie świadcxzeń z funduszu alimentacyjnego, a postępowania w sprawach swiadczeń z funduszu alimentacyjnego, to cos mi sie wydaje od 2008 r. kompetencja organu właściwego wierzyciela.
Postepowanie w sprawie swiadczen z fa niewatpliwie obejmuje dzis przyznawanie fa jak i dzialania dotyczace dochodzenia zwrotow fa od dluzników (przed 18 wrzesnia bylo to dochodzenie na podstawie ustawy o post. egzek. w daministtracji, a od 18 wrzesnia br. dochodzienie jest w ramach egzekucji sadowej).
małami

Napisano: 05 paź 2015, 9:16

fakt małami :) rozpędziłem się ....dziękuję za sprowadzenie na ziemię
olgierd

Napisano: 05 paź 2015, 11:24

jak będziecie mięli wzór upoważnienia to podzielcie się :) ;)
emiljaa
Referent
Od: 03 kwie 2014, 13:28
Zajmuję się: ŚR i inne

Napisano: 05 paź 2015, 11:39

przecież upoważnienie to radca prawny pisze, ja nie zamierzam nic pisać, przedstawię sprawę kierownikowi OPS-u a ten dalej do Wójta
gopsianka
Referent
Od: 07 kwie 2014, 13:27
Zajmuję się:

Napisano: 05 paź 2015, 12:36

przecież mieliście i macie nadal upoważnienia na podstawie dwunastki, to po co następne na tej samej podstawie??
...

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x