Piec zgłoszony d o CEEB ale nie zaznaczobno eksloatacji - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 26 wrz 2022, 9:53

dzela pisze: Mazurkiewicz mówi, że źródło ma być zgłoszone przed 11 sierpnia oczywiście zasilane węglem, a poprawki typu eksploatacja, lub tudzież zmiana adresu moda być wnoszone po 11 sierpnia, te zmiany adresu to np nie 3 ale 3a albo 3/1
to nie są poprawki...
zgodnie z ustawą o termomodernizacji
Deklaracja zawiera:
1) imię i nazwisko albo nazwę właściciela lub zarządcy budynku lub lokalu oraz adres miejsca zamieszkania lub siedziby;
2) adres nieruchomości, w obrębie której eksploatowane jest źródło ciepła lub źródło spalania paliw, o których mowa odpowiednio w art. 27a ust. 2 pkt 1 lit. a i c;
3) numer telefonu właściciela lub zarządcy budynku lub lokalu, o ile posiada;
4) adres poczty elektronicznej właściciela lub zarządcy budynku lub lokalu, o ile posiada;
5) informacje o liczbie i rodzaju eksploatowanych w obrębie nieruchomości źródeł ciepła lub źródeł spalania paliw, o których mowa odpowiednio w art. 27a ust. 2 pkt 1 lit. a i c, oraz o ich przeznaczeniu i wykorzystywanych w nich paliwach.
bez tego nie było poprawnie złożonej deklaracji czyli de facto jej nie było...

też bym wolał, żeby coś wymyślić odnośnie tych pierdół bo szkoda czasu na odmowy a i ludzi szkoda ale ceeb na ten moment to jeden wielki bajzel i syf. A przez te wszystkie korekty, składane teraz nawet przez lokatorów, będzie jeszcze większy...
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 26 wrz 2022, 10:12

podoba mi się to co mówi Mazurkiewicz, źródło było zgłoszone przed 11 tymi zaznaczone za paliwo to węgiel, urzędnicy w gminie przyjmując deklaracje nie sprawdzali ich ani nic nie tłumaczyli, u mnie w gminie jest masę dziadków i babć co małych znaczków nie widzieli
dzela
Stażysta
Od: 15 wrz 2010, 14:49
Zajmuję się:

Napisano: 28 wrz 2022, 8:01

Podbijam.
Mazurkiewicz i Cadoux na szkoleniach. Wczoraj na meetingu z ministerstwem.
Wszyscy stwierdzają, że wystarczy wpis aby przyznać, nie musi być eksploatacja zaznaczona.

Napisałem do mojego UW i czekam.

Ktoś z was dostał coś na piśmie w sprawie weryfikacji i przyznawania bez zaznaczonej eksploatacji?
Raa
Referent
Od: 20 lip 2016, 9:37
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x