pieczątki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 29 paź 2015, 10:35

cześć. słuchajcie-macie pieczątki o uprawomocnieniu się decyzji?? bo chcemy wyrobić sobie i zastanawiamy się nad treścią. najlepiej żeby pasowała i do funduszu i do świadczeń rodzinnych. bo w FA decyzje są natychmiast wykonalne. a w ŚR nie. i taka jakaś uniwersalna by się przydała. jakieś propozycje?:)
b.k.

Napisano: 29 paź 2015, 10:52

1. Decyzje się nie uprawomocniają tylko stają się ostateczne.
2. Bo co Wam ta pieczątka?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2015, 11:01

oj no stają się ostateczne:) bo ostatnio nasz wydział komunikacji się czepnął że nie przystawiliśmy pieczątki i wielka afere z tego tytułu zrobili :P i dla świętego spokoju ją zrobić chcemy. a że z FA do komornika też mamy wysyłać już ostateczne decyzje to akurat też postawić mozna bedzie te pieczatki.....
b.k.

Napisano: 29 paź 2015, 12:23

Dla mnie bzdura. Decyzja to nie wyrok, nie musi mieć wbitej klauzuli. :)
Decyzja staje się ostateczna dlatego że przepis tak stanowi,a nie dlatego, że ktoś przywalił pieczątkę.
Ja działam dokładnie w przeciwnym kierunku, chcę doprowadzić do jak najmniejszej ilości pieczątek. Na dobrą sprawę już dziś można zrezygnować z pieczątek stanowiskowej i nagłówkowej. Tylko trzeba decydentów przyzwyczajonych do opieczętowanych papierów przekonać.:)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2015, 12:27

no to sobie zrob taka: "Decyza stała się ostateczna w dniu...." mozesz tez sobie taki zapis dodac w wydrukach decyzji (i obedzie sie bez pieczątki) , taka tresc bedzie uniwersalna bo ostatecznosc decyzji zawsze nastepuje w pierwszym dniu po uplywie terminu do wniesienia odwolania, jesli takie odwolanie nie wplynelo...i obojetnie ze decyzje z fa sa natychmiast wykonalne:0 ostateczne staja sie tak samo jak kazde inne
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 29 paź 2015, 12:37

no i właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam:) super:) tak właśnie zrobię :) dziękuję:)
b.k.

Napisano: 29 paź 2015, 12:39

Ale chory pomysł- na decyzji przystawiać pieczątki że stała się prawomocna!!

Oczywiście że do wydziału komunikacji wysyłacie decyzję prawomocną a na potwierdzenie tego faktu załączacie potwierdzenie odbioru przez albo jak osobiści klient odbiera to jest data odbioru.
ZofiaZ

Napisano: 29 paź 2015, 14:45

tak teZ zrobilismy. załączylismy potwierdzenie odbioru. ale uparli sie na pieczatkę. powaga.
b.k.

Napisano: 29 paź 2015, 15:31

debil na górze....debil na dole.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ajagore

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x