pierwszy przypadek - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 24 mar 2016, 12:58

czy ktoś miał już przypadek osoby, która jest nieletnią (lub pełnoletnią) uczennicą i chce św. rodzicielskie?? ktoś przyznał, odmówił, ktoś się odwołał??
Kulcia

Napisano: 24 mar 2016, 13:01

przyznałam
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 24 mar 2016, 13:05

mam pierwszy taki przypadek i chcę się poradzić, ponieważ też skłaniam się za przyznaniem.
Kulcia

Napisano: 24 mar 2016, 13:07

przyznaliśmy kilkanaście 8-)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 24 mar 2016, 13:24

a u mnie sąsiedni OPS ( mała gmina) nie obsługuje nieletnich klientów...... masakra - nawet nie chcą przyjąć od dziewczyny wniosku aby mogła się odwołać. Bieda z nędzą- dziecko nie ma pieluch, głód, brud i ubóstwo..... dziewczyna nie ma ani rodzinnego ani dodatków , ani becika ani rodzicielskiego--- totalnie nic,zero dochodów.........

ręce opadają na poczynania niektórych urzędników
~o~

Napisano: 24 mar 2016, 13:27

niech wyśle pocztą, wszystko jak należy, przedstawiciel ustawowy itd, będą musieli wydać rozstrzygnięcie, nie ogarniam jak można odmówić przyjęcia wniosku :?
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 24 mar 2016, 13:29

powinna wysłać pocztą listem poleconym. wtedy muszą przyjąć. a jak nie to posłałabym ją do sądu żeby tam szukała sprawiedliwości.

dziękuję za podpowiedzi.chyba się Wami posłużę :D
Kulcia

Napisano: 24 mar 2016, 14:05

tak też dziewczynie poradziłam-----przez poczte albo wniosek w sekretariacie gminy i przekażą...... ale dziewczyna jest w kropce bo boi sie wojny... rodzina od pokoleń korzysta z róznych zasiłków które bierze teraz jej matka.....postraszyli ,że zabiorą jej dziecko i pozbawią matki wsparcia a tam jest gromadka dzieciaków.....
W małych gminach ludzie nie podskakują.....kazali jej czekać aż będzie pełnoletnia- to czeka- do lipca..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~o~

Napisano: 24 mar 2016, 14:07

ale tak swoją drogą głupio sie poczułam podpuszczając dziewczynę na sąsiadów po fachu :cry:
żal bidulki mi się zrobiło...
~o~

Napisano: 24 mar 2016, 14:23

ja też pracuję w bardzo małej gminie, wszystkich znam, ale nigdy nie zrobiłabym takiego czegoś. przecież to nie idzie z naszej kieszeni, a jak się należy to czemu nie przyjąć.
Kulcia

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x