Pieski salonowe szczekają

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
ODPOWIEDZ
aleyaya

Pieski salonowe szczekają

Post autor: aleyaya »

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/tomasz-z ... ysa/ry5p01

No to są yaya panie Hołdys! A czemuż to pan nie zabierał głosu, gdy pańska opcja polityczna z całą surowością karała kluby piłkarskie, których kibice demonstrowali swoje poglądy polityczne? To kluby piłkarskie można było karać a komentatora sportowego nie? To mamy stosować podwójne standardy? Sport ma być wolny od polityki ale tylko wtedy, gdy krytykuje się PO, Nowoczesną i KOD? Ja uświadomię wszystkim, że MKOL zabrania sportowcom jakiegokolwiek demonstrowania przekonań politycznych. Dotyczy to także dziennikarzy sportowych. Pan Zimoch sam przyznał, że był świadomy swojego występu i jego konsekwencji. On wiedział, że łamie obowiązujące go prawo. Więc niech takie pieski salonowe jak Hołdys przestaną ujadać!
Anioł

Re: Pieski salonowe szczekają

Post autor: Anioł »

Jestem zniesmaczona tym,że dziennikarza odsunięto od komentowania Euro. Nie elegancko bardzo.Jest coś takiego jak Konstytucja i wolność słowa.
Pan pyta czy mamy stosować podwójne standardy? a ja się zastanawiam jakie standardy mam Pan na myśli ? Euro- koreańskie ?
albin

Post autor: albin »

Jak to miło, że Anioł poinformowała nas jakie standardy były stosowane za rządów PO: Euro-koreańskie. Rozumiem, że ma pani na myśli nie tylko standardy koreańskie ale także te stosowane przez Komisję Europejską. Strasznie dziękuję pani za szczerość, bo w obozie KOD-u raczej to się nie zdarza. Ale czy Schulz i Tiemermans wiedzą, że ich pani wsypała :lol: :lol: :lol: :lol:

Łaskawa pani, jako że jest pani najwyraźniej typową blondynką, chcę panią poinformować, że na całym świecie walczy się z uprawianiem polityki przez środowisko sportowe. Dotyczy to zarówno samych sportowców, jak i dziennikarzy sportowych. Chyba umie pani czytać, Zimoch sam przyznał, że wiedział o tym że mu tego nie wolno i że spotkają go za to konsekwencje. Albo jest pani głupia albo rżnie pani głupa, co by oznaczało, że jest ani zwyczajnie podłym człowiekiem.
Anioł

Szanowny Panie Albin
Nie jest rzeczą trudną zdefiniować Pana poziomu intelektualnego w tym kultury i ogłady, biorąc pod uwagę jak choćby ostatni fragment pańskiej wypowiedzi -przez grzeczność nie dokończę co mam na myśli- to po pierwsze.
Po drugie to, że Zimoch "się przyznał" świadczy tylko i wyłącznie o jego inteligencji, postawie odpowiedzialnej za całe środowisko dziennikarskie. Jest takie przysłowie Albinie " Mądry ......musi ustąpić"- to na wypadek podaję, jako uproszczenie- gdyby nadal nie rozumiał Pan powodu dla którego Zimoch " się przyznał".A co miałam na myśli pisząc euro-koreańskie standardy i kogo się dotyczy? do partii politycznej stwierdzenie odniosłam, zwolennikiem której nie jestem.Tyle wystarczy.
albin

Post autor: albin »

Sz-KOD-liwy Aniele, piszesz, że Zimoch nie jest winny złamania obowiązujących go standardów, bo przyznał się do tego? Czy ty masz wszystkich w domu? To są właśnie standardy koreańskie. Weź zimny prysznic i nie pogrążaj się, bo blond włosy nie dopuszczają powietrza do tego czegoś, co powinnaś mieć pod czaszką.
Zimoch z dziennikarza ustanowił się funkcjonariuszem KOD-u. Gdyby miał choć odrobinę przyzwoitości to sam złożyłby rezygnację z pracy w mediach publicznych i przeniósł się np. do TVN-u lub Polsatu. Zapewne przyjmą go tam z otwartymi ramionami. Przyjmą? Na pewno. Przecież dołożył pisiorom.
Anioł

proszę zmienić ton wypowiedzi, a będziemy rozmawiać.
a wtedy po większym zastanowieniu -proszę określić co to znaczy media publiczne.Proszę podać definicję, jeśli takowa jest.
ODPOWIEDZ