Pilna sprawa, POMOCY!! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 08 sie 2016, 11:54

w czerwcu wszczęłam postepowanie w sprawie FA - członek rodziny - konkubent uzyskał dochód - podjęcie pracy w kwietniu, dochód za maj. W lipcu strona przychodzi że nie wychowuje wspólnie dziecka z konkubentem i ulega zmianie skład rodziny. za lipiec wyplacilam FA, pod koniec lipca robie decyzje uchylającą bo przekracza im dochód - dopiero dostałam zaświadczenie.
Czy dobrze zrobiłam ze wypłaciłam za lipiec? Bo teraz maja do zwrotu za czerwiec na pewno i nie wiem czy tak można było zrobić jak robiłam...?
Gość

Napisano: 08 sie 2016, 11:57

a co to znaczy, że nie wychowuje dziecka z konkubentem????
a gdzie on sie podział????
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 08 sie 2016, 15:22

jeżeli nie wychowuje to niech pokaże wyrok
lenka90

Napisano: 08 sie 2016, 17:29

Pobiera FA na 1 dziecko, 2 dziecko w skladzie rodziny i konkubent bo wspolnie wychowywali. Teraz nie wychowuje wspolnie - mam jej oswiadczenie. Wyrok nie jest potrzbny. Ta rodzina jakiś czas temu była znana w pomocy, mieli problemy z dogadywaniem się. Teraz Pani podaje że nie wychowują wspólnie dziecka
Gość

Napisano: 08 sie 2016, 18:29

W świadczenia rodzinne to nie pomoc społeczne (gdzie skład rodziny "może być ruchomy") i raczej powinna być przynajmniej ugoda mediacyjna na 2 dziecko, a nie oświadczenie wnioskodawcy.
Anaa

Napisano: 08 sie 2016, 19:46

zgadzam się z Anaa. Czyżby wskutek dochodu uzyskanego konkubenta paniusia przekraczala kryterium??? To najlepiej go wyrzucic ze skladu rodzi, nie, nie i jeszcze raz.
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 09 sie 2016, 8:01

mam tak samo, wierzycielka nie chce wpisać do składu rodziny konkubenta z którym ma dziecko....co zrobić???????
a.s
Stażysta
Od: 08 sie 2016, 11:06
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x